Σήμερα το μενού έχει γιουβέτσι θαλασσινών. Ναι, ναι καλά ακούσατε! Εξαιρετικό φαγητό, χορταστικό, νόστιμο και γρήγορο. Ο καθένας από εσάς μπορεί να βάλει τα θαλασσινά που αγαπάει μέσα. Εγώ, το έκανα με σουπιές και γαρίδες. Μμμ… μούρλια το φαγάκι μας σήμερα! Πάμε να δούμε τα υλικά μας.
Τι θα χρειαστούμε:
• 300γρ. κριθαράκι (Εγώ πήρα συσκευασία κριθαράκι με διάφορα αποξηραμένα λαχανικά μέσα για επιπλέον νοστιμιά!)
• 1 σουπιά, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
• 250γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
• 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
• 1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
• Λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
• 250γρ. σάλτσα ντομάτας
• 1 σφηνάκι ούζο
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι
• Νερό
Εκτέλεση:
Παίρνουμε τη σουπιά μας και όπως την έχουμε κόψει σε κομμάτια την αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί βάζουμε μέσα τη σουπιά και τις γαρίδες και τις σοτάρουμε. Η σουπιά θα βγάλει τα υγρά της. Θα περιμένουμε να τα πιει ξανά και αφού τα απορροφήσει θα ρίξουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια μας και τον άνηθο να σοταριστούν και αυτά. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα λαχανικά μας και στη συνέχεια σβήνουμε με το ούζο μας. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε στο τηγάνι και το κριθαράκι μας. Ανακατεύουμε καλά να λαδωθεί καλά και να αναμειχθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τον ξύνουμε στον πάτο του σκεύους και έπειτα ρίχνουμε και τον πελτέ. Προσθέτουμε με νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 20-30 λεπτά. Κατά τη διάρκεια μαγειρέματος ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το κριθαράκι μας και μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό. Ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε ζεστό. Αυτό ήταν. Πανεύκολο, σωστά;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !