Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Το πιο νόστιμο σκορδόψωμο!!!


Η εβδομάδα μας ξεκινάει με μία πολύ εύκολη και αγαπημένη μου συνταγή για το πιο νόστιμο σκορδόψωμο! Ένα ολόκληρο καρβέλι ψωμιού γεμίζεται και αλείφεται με σκορδοβούτυρο, μπαίνει στο φούρνο και ξεροψήνεται! Εγώ πρόσθεσα και τυρί που λιώνει και έγινε μούρλια!!! Αν αγαπάτε το σκόρδο όπως το αγαπώ και εγώ πρέπει να κάνετε αυτήν τη συνταγή. Είναι κατάλληλη και για όσους νηστεύουν, αν παραλείψετε το τυρί και βάλετε φυτικό βούτυρο. Συνοδεύεται τέλεια με το φαγητό σας αλλά και με καλό κρασί!

Τι θα χρειαστούμε:

• 1 καρβέλι ψωμί
• 5-6 σκελίδες σκόρδο
• 1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 50γρ. βούτυρο
• 100γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
• Αλάτι

Εκτέλεση:

Παίρνουμε το καρβέλι και χρησιμοποιώντας ένα καλό μαχαίρι το κόβουμε οριζόντια και κάθετα βαθιά αλλά με προσοχή να μην το κόψουμε μέχρι κάτω κάτω. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε μέσα το μείγμα με το σκόρδο και το μαϊντανό. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να βγουν όλα τα αρώματα αλλά με προσοχή να μην πάρει χρώμα το σκόρδο και μας καεί. Κρατάμε στην άκρη λίγη από την ποσότητα αυτή. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την υπόλοιπη ποσότητα με τη μοτσαρέλα και γεμίζουμε τις τομές του καρβελιού που έχουμε ανοίξει. Αλείφουμε το καρβέλι από πάνω με την υπόλοιπη ποσότητα από το σκορδοβούτυρο. Τυλίγουμε το καρβέλι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφαιρούμε στη συνέχεια το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά να πάρει χρώμα. Σερβίρουμε ζεστό.
























Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !