Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Ψητά μήλα με κανέλα στο φούρνο!!!


Σας αρέσουν τα κόκκινα μήλα; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε σας έχω μία συνταγή για υπέροχο γλυκό μήλου με κανέλα και μαύρη ζάχαρη που θα κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολήσει! Μία πολύ εύκολη συνταγή, πολύ οικονομική και νηστίσιμη, για μικρούς και μεγάλους! Η μυρωδιά του θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν, στην κουζίνα της γιαγιάς.

Τι θα χρειαστούμε:

• Κόκκινα μήλα, μικρού προς μεσαίου μεγέθους
• Μαύρη ζάχαρη
• 2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή βιτάμ

Εκτέλεση:

Παίρνουμε τα μήλα μας και ανοίγουμε με το ειδικό μηχάνημα τρύπα από τη μία έως την άλλη άκρη για να βγάλουμε τα κουκούτσια. Τα ξεφλουδίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί να χωράνε ακριβώς. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις τρύπες των μήλων με μαύρη ζάχαρη. Ρίχνουμε στο ταψί νερό μέχρι να καλυφθούν τα μήλα μέχρι τη μέση. Πασπαλίζουμε τα μήλα και το νερό με κανέλα και τοποθετούμε μέσα στο νερό και ένα ξυλάκι κανέλας αν έχουμε. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα. Μόλις περάσει η 1 ώρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά ακόμα. Δύο τρεις φορές μέσα σε αυτήν την ώρα ανοίγουμε το φούρνο και περιχύνουμε τα μήλα με το ζουμί τους. Μόλις ετοιμαστούν, τοποθετούμε το υγρό από το ταψί σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε μέσα και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Περιχύνουμε τα μήλα μας με τη σάλτσα τους, πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και σερβίρουμε.










































Καλή μας απόλαυση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !