Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Μοναδική αλμυρή τάρτα με τέσσερα τυριά!!!


Όλοι στο σπίτι ξετρελάθηκαν με αυτήν τη συνταγή! Δεν έμεινε ούτε ψίχουλο! Η ωραιότερη τάρτα που έφτιαξες αναφώνησαν όλοι! Και ήταν όντως μια θεϊκή τάρτα. Μια αλμυρή τάρτα με τέσσερα τυριά! Αφράτη, μπισκοτένια βάση και κρεμώδης γέμιση! Ας δούμε τη συνταγή μας.

Τι θα χρειαστούμε:

• 1 φύλλο ζύμης για τάρτα της ALFA
• 200γρ. κασέρι, τριμμένο
• 200γρ. γραβιέρα, τριμμένη
• 200γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
• 200γρ. μετσοβόνε καπνιστό, τριμμένο
• 10 φέτες μπέικον, χοντροκομμένες
• 250γρ. μανιτάρια λευκά, χοντροκομμένα
• 1 αυγό
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι
• Αλάτι και πιπέρι
• Θυμάρι
• Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Λαδώνουμε μία φόρμα για τάρτα και στη συνέχεια προσαρμόζουμε τη ζύμη μας πολύ καλά στην ταρτιέρα να κολλήσει καλά στα τοιχώματα. Κάνουμε τρύπες στη ζύμη μας με ένα πιρούνι και τοποθετούμε από πάνω βάρος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά με το βάρος, για να μη φουσκώσει, και στη συνέχεια για άλλα 12 λεπτά χωρίς το βάρος. Παράλληλα σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τα μανιτάρια μέσα. Σοτάρουμε μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν την υγρασία τους και στη συνέχεια να την απορροφήσουν. Έπειτα, σοτάρουμε και το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε όλα τα τυριά στο τηγάνι για ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας, να αναμειχθούν τα υλικά μας και να δημιουργηθεί μία μάζα. Προσθέτουμε πιπέρι και θυμάρι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αυγό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα από το τηγάνι στο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά να αναμειχθούν όλα μας τα υλικά. Ρίχνουμε τη γέμισή μας πάνω από την τάρτα μας και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι και στη συνέχεια κόβουμε και σερβίρουμε.




































































Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !