Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Μοναδικό σουβλάκι με χειροποίητο γύρο κοτόπουλο!!!


Σουβλάκι με χειροποίητο γύρο χοιρινό σας φτιάξαμε και σας άρεσε πολύ. Τι μένει τώρα; Σήμερα σας έχω σουβλάκι με χειροποίητο γύρο κοτόπουλο που θα το αγαπήσετε ακόμα περισσότερο! Μοναδική γεύση και πανεύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα σπιτικά σουβλάκια. Ας δούμε τα υλικά μας!

Τι θα χρειαστούμε:

Για το γύρο και τη μαρινάδα:

• ½ κιλό στήθος ή μπούτι κοτόπουλο, πολύ λεπτά κομμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
• 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδο
• 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
• ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμύδι
• Θυμάρι
• Αλάτι χοντρό
• Ελαιόλαδο

Για τη σύνθεση:

• Πίτες για σουβλάκια
• Πατάτες τηγανητές
• Ντοματάκια, κομμένα στη μέση
• Κίτρινη σως (2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, 2 κουταλιές της σούπας μαζιονέζα, 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι)

Και ό, τι άλλο επιθυμείτε εσείς

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λεπτοκομμένο κοτόπουλο και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά να αναμειχθούν τα υλικά μας, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου μέχρι να δέσουν τα υλικά μας και βγουν όλες οι μυρωδιές. Αφού περάσει η ώρα, τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα το κρέας. Αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες του τις πλευρές και ανακατεύουμε. Το μαγείρεμα θα μας πάρει περίπου 10 λεπτά αφού είναι πολύ λεπτά κομμένο το κρέας μας. Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε στην άκρη. Τηγανίζουμε τις πατάτες μας, ετοιμάζουμε τις πίτες μας σε ένα άλλο τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και κόβουμε τα ντοματάκια μας. Τέλος, ετοιμάζουμε την κίτρινη σως. Τοποθετούμε σε μια πίτα όλα μας τα υλικά, διπλώνουμε και τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Το σουβλάκι μας είναι πανέτοιμο και η μυρωδιά του μας σπάει τη μύτη!






































Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !