Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Τάρτα μπισκότου με φιστικοβούτυρο και ganache σοκολάτας!!!


Γλυκιά τάρτα από μπισκότο, με φιστικοβούτυρο και ganache σοκολάτας! Αυτή είναι η σημερινή μας συνταγή. Εύκολο γλυκό και πολύ πολύ νόστιμο. Γλυκό λόγω σοκολάτας και μπισκότων και αλμυρό λόγω του φιστικοβούτυρου. Για εμένα; Τέλειος συνδυασμός! Πάντα λίγο αλάτι εξυψώνει το γλυκό. Πάμε τρέχοντας να δούμε τα υλικά μας!

Τι θα χρειαστούμε:

• 2 πακέτα μπισκότα oreo, κλασσικά
• 1 συσκευασία φιστικοβούτυρο, smooth ή crunchy
Εγώ επέλεξα crunchy ώστε να νιώθω και τα φιστίκια στο στόμα μου, να είναι πιο τραγανό δηλαδή!
• 200γρ. κουβερτούρα
• 200ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
• 1 κουταλιά της σούπας μέλι
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα μας. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάει παντού το βούτυρο. Απλώνουμε το μπισκότο στο σκεύος που έχουμε επιλέξει, πατώντας το καλά ώστε να είναι παντού ομοιόμορφο. Βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί. Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη ganache. Σε ένα μπολ τοποθετούμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και το μέλι. Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να αχνίζει τη βγάζουμε. Προσοχή! Δε θέλουμε να βράσει. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο μπολ με την κουβερτούρα και το μέλι. Ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να δημιουργηθεί μία ρευστή, γυαλιστερή σοκολάτα. Παίρνουμε από το ψυγείο τη βάση με το μπισκότο μας και απλώνουμε από πάνω το φιστικοβούτυρο μέχρι να σκεπαστεί η μπισκοτένια βάση μας. Περιχύνουμε με τη ganache σοκολάτας και απλώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα. Αν θέλουμε στολίζουμε από πάνω με σπασμένα μπισκότα ή/και φιστίκια. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να παγώσει και σταθεροποιηθεί η ganache. Η τάρτα μας είναι πανέτοιμη!














































Καλή μας απόλαυση!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !