Ζυμαρικά στο φούρνο με τέσσερα τυριά… κόλαση! Από τις αγαπημένες μου μακαρονάδες, αυτή τη φορά σπιτική με μία πανεύκολη συνταγή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις έτοιμες. Η γεύση που θα σας αφήσει είναι μοναδική!
Τι θα χρειαστούμε:
• 250γρ. περίπου μεγάλα κοχύλια
• 100γρ. τυρί κρέμα
• Μία συσκευασία τυρί ροκφόρ, θρυμματισμένο
• Μία χούφτα παρμεζάνα
• Μία χούφτα τσένταρ
• Μία χούφτα κεφαλογραβιέρα
• 300ml κρέμα γάλακτος περίπου
• Λίγο φρέσκο γάλα
• Αλάτι και πιπέρι
• Λίγο βούτυρο για το άλειμμα του πυρέξ
• Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις βράσουν, σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, όλα μας τα τυριά, αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ. Γεμίζουμε ένα ένα τα κοχύλια μας με το μείγμα και τα τοποθετούμε στο πυρέξ.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά μας. Τέλος πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το τυράκι μας.
Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο πιπέρι.
Καλή μας όρεξη!!!
Μία άλλη συνταγή για μεγάλες κοχύλες θα βρείτε εδώ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !