Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Κοχύλια γεμιστά με σπανάκι, ανθότυρο και κατίκι!!!


Εδώ και καιρό ήθελα να δοκιμάσω να φτιάξω κανελόνια με σπανάκι. Φτιάχνω καταπληκτικά κανελόνια με κιμά, ίσως να το δούμε σε άλλη συνταγή, αλλά ήθελα κάτι διαφορετικό. Πήγα λοιπόν στο σούπερ μάρκετ να πάρω κανελόνια. Το μάτι μου έπεσε σε κάτι καλύτερο. Ζυμαρικά, μεγάλα κοχύλια! Στην Ιταλία τα είχα βρει πριν χρόνια. Πλέον μπορείτε να βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Και σήμερα λοιπόν σας έχω φανταστική συνταγή για κοχύλια γεμιστά με σπανάκι, ανθότυρο και κατίκι!

Τι θα χρειαστούμε:

• 250γρ. περίπου μεγάλα κοχύλια
• 250γρ. σπανάκι
• 250γρ. ανθότυρο
• 250γρ. κατίκι
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
• 250γρ. χυμό ντομάτας
• 3 φέτες ψωμί του τοστ
• Θυμάρι
• Παρμεζάνα τριμμένη, για το πασπάλισμα
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνουμε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και βράζουμε τα κοχύλια μας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρουμε το σπανάκι με σκόρδο για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι ώστε να φύγει η περίσσεια υγρασία από το σπανάκι μας. Σε ένα μπολ, βάζουμε το κατίκι, θρυμματίζουμε το ανθότυρο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το σπανάκι μας και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα μας τα υλικά. Σε ένα ταψί, αδειάζουμε 200γρ. χυμό ντομάτας. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε από το μείγμα της γέμισης και γεμίζουμε τα κοχύλια μας. Προσθέτουμε τα κοχύλια στο ταψί, πάνω από τη σάλτσα ντομάτας. Μόλις καλύψουμε το ταψί με τα κοχύλια μας, ρίχνουμε ακόμα λίγη σάλτσα ντομάτας από πάνω. Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε το ψωμί του τοστ, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστεί το ψωμί. Αναμειγνύουμε με την παρμεζάνα μας. Πασπαλίζουμε τα ζυμαρικά μας με αυτό το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα μας το τυράκι μας από πάνω. Σερβίρουμε με έξτρα φρέσκο τριμμένο πιπέρι.























Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !