Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Χειροποίητο πεϊνιρλί... να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει!!!


Μπορεί να άργησα σήμερα να σας ανεβάσω συνταγή, όμως άξιζε τον κόπο. Σας έχω χειροποίητα, πανεύκολα πεϊνιρλί με εξαιρετική ζύμη και κρεμώδη, πλούσια γεύση! Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας! Πάμε να δούμε τα υλικά μας.

Τι θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:

• 600-800γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 φακελάκια μαγιά
• 1+½ φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό γάλα
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
• 140γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:

• 50γρ. βούτυρο
• 100γρ. τυρί κρέμα (μία συσκευασία)
• Ένα κομμάτι τυρί ροκφόρ (μία συσκευασία)
• Μισή συσκευασία μιξ τυριών
• 2 φέτες μπέικον, σε κομμάτια
• Πιπέρι

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη , τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να διαλυθεί και το αλάτι. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και 600γρ. αλεύρι περίπου. Αρχίζουμε να πλάθουμε. Αν η ζύμη μας κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να σταματήσει να κολλάει. Πλάθουμε καλά για λίγα λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μία πολύ όμορφη, λεία, ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1.30-2 ώρες.

Για τη γέμιση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το ροκφόρ θρυμματισμένο, το μιξ τυριών και το πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας μέχρι να δημιουργηθεί μία κρέμα.

Για τη σύνθεση:

Στον πάγκο εργασίας μας ρίχνουμε αλεύρι. Τοποθετούμε επάνω τη ζύμη και την πλάθουμε σε κυλινδρικό σχήμα. Κόβουμε σε 4-6 κομμάτια ανάλογα πόσο μας βγήκε. Ανοίγουμε τα κομμάτια μας σε οβάλ, λεπτό σχήμα. Βάζουμε επάνω μικρά κομμάτια από βούτυρο και στη συνέχεια τοποθετούμε κεντρικά σε όλο το μήκος, αφήνοντας τις άκρες, τη γέμισή μας. Αν σε κάποια θέλουμε, τοποθετούμε κομμάτια μπέικον από πάνω. Κλείνουμε τις άκρες, σκεπάζοντας λίγη από τη γέμιση δημιουργώντας βαρκούλες. Διπλώνουμε τις άκρες καλά και κλείνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Τα πεϊνιρλί μας είναι πανέτοιμα, πεντανόστιμα και μοσχομυρίζουν! Όποιος προλάβει τρώει!





























Καλή μας όρεξη!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !