Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Απολαυστικό γλυκό banoffee για τις γιορτές!!!


Σήμερα σας έχω μία πολύ εύκολη και γευστική συνταγή για υπέροχο γλυκό banoffee! Και όταν λέω banoffee, μιλάω για αυτό το γλυκό με τα μπισκότα, την καραμέλα και τις μπανάνες! Ένα γλυκό που αρέσει σε όλους, μικρούς και μεγάλους και είναι ευκαιρία να το φτιάξουμε τώρα, αυτές τις γιορτινές μέρες!

Υλικά για 5 ατομικά banoffee

Τι θα χρειαστούμε:

• 1 συσκευασία dulce de leche (περίπου 400γρ.)
• 150γρ. μπισκότα Εγώ προτιμώ και προτείνω να πάρετε μπισκότα digestive
• 1 μεγάλη και ώριμη μπανάνα
• 250γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
• 2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
• 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
• Αλάτι
• Λίγη τριμμένη σοκολάτα της επιλογής σας για επικάλυψη
• 1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη, προαιρετικά

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε πολύ καλά τα μπισκότα μέχρι αν θρυμματιστούν. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε και το θρυμματισμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Βάζουμε το μπισκότο μας στα ποτήρια μας με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το dulce de leche και μια πρέζα αλάτι. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει η καραμέλα μας. Τη μεταφέρουμε πάνω στη βάση από τα μπισκότα και τοποθετούμε στο ψυγείο. Όσο είναι στο ψυγείο συνεχίζουμε τις υπόλοιπες δουλειές μας. Κόβουμε τη μπανάνα σε λεπτές φέτες και τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αν θέλουμε προσθέτουμε και άχνη ζάχαρη, και χτυπάμε με το μίξερ για περίπου 3 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα μας και να δημιουργηθεί μία πηχτή σαντιγί. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και μεταφέρουμε πάνω του τις μπανάνες. Απλώνουμε πάνω από τις μπανάνες τη σαντιγί και τέλος πασπαλίζουμε το γλυκό μας την τριμμένη σοκολάτα μας. Το banoffee μας είναι πανέτοιμο και μμμ… απολαυστικό!!!

*Πλέον σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ μπορείτε να βρείτε έτοιμο dulce de leche (είναι η καραμέλα μας). Σε περίπτωση που δε βρείτε έτοιμο θα προμηθευτείτε ζαχαρούχο γάλα και θα το βράσετε μέσα στο κουτί του μέχρι να γίνει ζαχαρούχο (θέλει 2-3 ώρες).





































Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !