Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Mac 'n' Cheese που λένε και στην Αμερική!!!


Σήμερα σας έχω mac ‘n’ cheese, δηλαδή μακαρόνια με τυρί! Αλλά πολύ πολύ πολύ τυρί, που θα λιώνει στο στόμα και θα μας δίνει μία μαστιχωτή, κρεμώδη υφή. Πάμε να δούμε τα υλικά.

Τι θα χρειαστούμε:

• 250γρ. μακαρόνια κοραλάκι (ή κοφτό μακαρονάκι)
• 1 πακέτο μπεσαμέλ Γιώτης
• 1.5 λίτρο γάλα (για τη μπεσαμέλ)
• 400γρ. τυρί τσένταρ
• 4-5 φέτες ψωμί του τοστ
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 5 φύλλα φασκόμηλου
• 1 πακέτο μιξ τυριών
• Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε τα μακαρόνια μας και βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από όσο μας λένε οι οδηγίες στη συσκευασία. Σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.


Προετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε αυτό το σημείο θέλω να σας πω, πώς αν φτιάχνετε σπιτική μπεσαμέλ, τότε συνεχίστε με τη δική σας συνταγή. Δε φτιάχνω ποτέ σπιτική μπεσαμέλ γιατί έχει έντονη γεύση για τα γούστα μου. Αφού την ετοιμάσω τη βάζω σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και ανακατεύω καλά. Μόλις ζεσταθεί προσθέτω μέσα τα μακαρονάκια και ανακατεύω καλά να πάει παντού η μπεσαμέλ. Κόβω το τσένταρ σε κομμάτια και το προσθέτω σιγά σιγά σε δόσεις, μέχρι να μαστιχώσει. Μόλις είναι έτοιμο ελέγχω για αλατοπίπερο και αδειάζω σε ένα μεγάλο πυρέξ ή ένα ταψί.



Σε ένα πολυμηχάνημα-κόφτη τοποθετώ μέσα το ψωμί του τοστ, τα 5 φύλλα φασκόμηλου, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και ανακατεύω να αναμειχθούν καλά και να θρυμματιστούν. Αναμειγνύω με το μιξ τυριών και περιχύνω πάνω από τα μακαρόνια μου.



Μαγειρεύω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει το φαγητό μας ωραίο χρυσαφί χρώμα.



Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !