Είναι η εποχή που έχουμε πολλά μήλα και αχλάδια. Τι μπορούμε να φτιάξουμε, διαφορετικό από τα καθιερωμένα ώστε να τα απολαύσουμε; Λουκουμαδάκια γλυκά με μήλο και αχλάδι λοιπόν. Και πιστέψτε με, θα αρέσει σε όλους. Ακόμα και σε αυτούς που δεν τρώνε αυτά τα φρούτα, όπως εγώ… Κι όμως έφαγα τη μισή πιατέλα!
Τι θα χρειαστούμε:
• 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ½ φλιτζάνι ζάχαρη
• 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
• 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 φλιτζάνι γάλα
• 2 αυγά
• 1 φλιτζάνι μήλο σε κυβάκια
• 1 φλιτζάνι αχλάδι σε κυβάκια
• Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
• Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα και το αυγό μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο. Το μείγμα μας, θα είναι λίγο πηχτό, μη φοβηθείτε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το μήλο και το αχλάδι. Αν δε θέλουμε μαζί τα δύο φρούτα, χωρίζουμε στα δύο το μείγμα και προσθέτουμε μήλο και αχλάδι σε διαφορετικά μπολ. Ανακατεύουμε καλά. Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ηλιέλαιο και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε τους λουκουμάδες και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Χρησιμοποιούμε ηλιέλαιο ώστε να έχουμε πιο ελαφρύ αποτέλεσμα στο τηγάνισμά μας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ελαιόλαδο αν το επιθυμείτε. Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε περίπτωση που επιθυμούμε τους λουκουμάδες μας αρκετά τραγανούς, τηγανίζουμε άλλη μια φορά σε λίγο πιο δυνατή φωτιά. Πασπαλίζουμε τα λουκουμαδάκια με ζάχαρη άχνη και τους σερβίρουμε ζεστούς.
Καλή μας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !