Ήδη από το Σάββατο βρισκόμαστε σε καραντίνα και πολλοί από εμάς έχουμε άπλετο χρόνο. Αφού μου έκοψαν το χορό είπα κι εγώ να το ρίξω στη μαγειρική, τη δεύτερη κατά σειρά ψυχοθεραπεία μου. Και αφού αγαπώ το φαγητό και τη μαγειρική, αποφάσισα να μοιράζομαι μαζί σας κάθε μέρα από μία συνταγή. Όλες οι συνταγές είναι δοκιμασμένες για σίγουρη επιτυχία. Τι λέτε, ξεκινάμε; Σήμερα θα φτιάξουμε μοσχαράκι με κρέμα βαλσαμικού και μανιτάρια, με ένα ιδιαίτερο πιλάφι!
Τι θα χρειαστούμε:
Για το μοσχαράκι:
• 1 κιλό μοσχάρι (ό, τι κομμάτι προτιμάει ο καθένας) σε μερίδες. Εγώ το προμηθεύομαι από το Κρεοπωλείο Μαρούγκας στο Χαϊδάρι
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1-3 σκελίδες σκόρδο
• 1 μικρή πατάτα σε κυβάκια
• 500γρ. λευκά μανιτάρια
• ½ ποτήρι λευκό κρασί
• ½ φλιτζάνι κρέμα βαλσαμικού (εγώ χρησιμοποιώ Παπαδημητρίου με σύκο)
• Αλάτι και πιπέρι
Για το πιλάφι:
• 2 φλιτζάνια κίτρινο ρύζι
• 4 φλιτζάνια νερό
• 2 φωλιές ψιλό φιδέ
• 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
• Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα που καίει βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι και τοποθετούμε το μοσχαράκι μας μέσα να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν ελαφρώς. Χαμηλώνουμε το μάτι για να μη μας καούν.
Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Λίγη υπομονή 3-4 λεπτά, διαφορετικά το αλκοόλ θα δώσει πικρή γεύση στο φαγητό μας και δεν το θέλουμε.
Τοποθετούμε στην κατσαρόλα την πατάτα και την κρέμα βαλσαμικού με σύκο.
Ρίχνουμε στο φαγητό νερό, ίσα ίσα να καλύψει το μοσχαράκι μας, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα με μισάνοιχτο καπάκι.
Αφού περάσει η ώρα, παρατηρούμε ότι η σάλτσα μας έχει πέσει και είναι δεμένη.
Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια μας, προσωπικά τα έχω κόψει σε κομμάτια, προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται και μαγειρεύουμε για άλλη μισή ώρα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
Αφού ολοκληρωθούν δύο ώρες μαγειρέματος, το μοσχαράκι μας λιώνει και η σάλτσα μας έχει δέσει.
Σε μία άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε το βούτυρο και το φιδέ μας.
Σοτάρουμε το φιδέ μέχρι να ροδίσει.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να είμαστε πάνω από το φαγητό και να το ανακατεύουμε διότι είναι πολύ εύκολο να μας αρπάξει ο φιδές και να καεί.
Αφού πάρει ένα χρυσαφένια χρώμα, προσθέτουμε το κίτρινο ρύζι και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να πάει παντού το βούτυρο.
Προσθέτουμε το νερό, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για 15-17 λεπτά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο!
Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !