Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Γεμιστά μανιτάρια στο φούρνο σε δύο μοναδικές εκδοχές!!!


Τα μανιτάρια τα χρησιμοποιώ συχνά στη μαγειρική. Τα βάζω πάνω από πίτσες, μέσα σε σάλτσες, ως γέμιση, αλλά ως κύριο υλικό δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Ήρθε η ώρα λοιπόν. Σήμερα έφτιαξα γεμιστά μανιτάρια με δύο διαφορετικές γεμίσεις. Πάμε να δούμε τα υλικά!

Τι θα χρειαστούμε:

Για τα γεμιστά μανιτάρια με σπανάκι και κατίκι:

• 5 μανιτάρια πορτομπέλο
• 200γρ. σπανάκι (αυτό θα το δείτε και με το μάτι)
• 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• Άνηθο
• 1 σκελίδα σκόρδο
• Αλάτι και πιπέρι
• Ελαιόλαδο
• Κατίκι Δομοκού
• Βούτυρο

Για τα γεμιστά μανιτάρια με μπέικον και κεφαλογραβιέρα:

• 5 μανιτάρια πορτομπέλο
• 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
• 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 κουταλιές της σούπες τυρί κρέμα
• Τριμμένη γραβιέρα για το πασπάλισμα
• Αλάτι και πιπέρι
• Ελαιόλαδο
• Βούτυρο

Εκτέλεση:

Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τα κοτσάνια και το εσωτερικό (μαύρο μέρος) των μανιταριών. Ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Παίρνουμε τα μανιτάρια, τους ρίχνουμε ελαιόλαδο και αλάτι χοντρό. Στη συνέχεια αν θέλουμε να δώσουμε λίγη παραπάνω γεύση, ρίχνουμε μέσα τους από λίγο βούτυρο. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά.

Για τα γεμιστά μανιτάρια με σπανάκι και κατίκι:

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μισά ψιλοκομμένα μανιτάρια από το μπολ, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί. Αφαιρούμε από τη φωτιά και γεμίσουμε τα μανιτάρια μας. Βάζουμε από πάνω μία κουταλιά του γλυκού κατίκι. 

Για τα γεμιστά μανιτάρια με μπέικον και κεφαλογραβιέρα:

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το υπόλοιπα ψιλοκομμένα μανιτάρια από το μπολ, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το μπέικον και ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να βγάλει τη μυρωδιά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σε μπολ. Ρίχνουμε μέσα το τυρί κρέμα. Γεμίζουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια μας. Πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα. 

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα το τυρί μας. 








Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !