Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Χωριάτικη ομελέτα στο φούρνο με πατάτες!!!


Σήμερα σας έχω χωριάτικη ομελέτα φούρνου με πατάτες που μοιάζει με πίτσα. Σιγοψήνεται στο φούρνο και γίνεται τόσο αφράτη και τόσο νόστιμη που δεν μπορείτε να το φανταστείτε! 

Τι θα χρειαστούμε:

• 10 αυγά (πάνε ανάλογα τα άτομα-2 αυγά το άτομο)
• 10 πατάτες μικρές κομμένες σε ροδέλες
• 10 φέτες μπέικον σε κομμάτια
• 1 λουκάνικο καλαματιανό σε κομμάτια ή παστό σε κομμάτια
• 10 ελιές χωρίς κουκούτσι σε κομμάτια
• Ένα τέταρτο φέτα σε μεγάλα κομμάτια
• 1 κόκκινη πιπεριά κέρατο σε κομμάτια
• 10 μικρά μανιτάρια λευκά σε κομμάτια
• Λίγο γάλα
• Αλάτι και πιπέρι
• Θυμάρι
• Ελαιόλαδο
• Τυρί τριμμένο της επιλογής σας για πασπάλισμα
• Φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες μας. Όταν ετοιμαστούν τις αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο τηγάνι προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το μπέικον και το λουκάνικο ή το παστό να τσιγαριστούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά και τα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα λαχανικά μας και αναμειχθούν οι μυρωδιές μας. Στο τέλος, βγάζω από την φωτιά και προσθέτω τις ελιές και τη φέτα. Σε ένα μπολ ρίχνω τα αυγά, λίγο γάλα, αλάτι και πιπέρι και θυμάρι και ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους, προσθέτω λίγο ελαιόλαδο και το απλώνω πολύ καλά να πάει παντού. Περιχύνω με φρυγανιά και προσέχω να πάει και η φρυγανιά μου παντού. Το κάνω ώστε μετά να μη μου κολλήσει η ομελέτα. Στη συνέχεια βάζω τις τηγανιτές πατάτες και από πάνω προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά που είχα στο τηγάνι. Τέλος, περιχύνω με το μείγμα των αυγών μου. Πασπαλίζω με λίγο τυρί τριμμένο. Ψήνω για περίπου 1 ώρα μέχρι να αφρατέψει η ομελέτα μου και να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.











Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !