Ο σολομός είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές ψαριών για το τραπέζι μας χάρη στην πλούσια, ιδιαίτερη, αλλά πολύ νόστιμη γεύση του, καθώς και στη μεγάλη διατροφική του αξία. Αποτελεί πολύ καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών και πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών. Επίσης, είναι μια από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Β12, ενώ περιέχει σε μεγάλο βαθμό κάλιο και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος και η βιταμίνη D. Εμένα είναι από τα αγαπημένα μου ψάρια! Ας δούμε λοιπόν μία πολύ εύκολη συνταγή με ελάχιστα υλικά!
Τι θα χρειαστούμε:
• 1 κομμάτι σολομό (φιλέτο ή όχι)
• 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
• Χυμό από ένα λεμόνι
• Αλάτι και πιπέρι
• Δεντρολίβανο
• 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε πολύ καλά να αναμειχθούν. Βάζουμε μέσα στη μαρινάδα το σολομό και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού. Αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο ώστε να δέσει η γεύση. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελάχιστο ελαιόλαδο και περιμένουμε να κάψει. Βάζουμε ελάχιστο λάδι επειδή ο σολομός μας θα βγάλει το δικό του. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά από τη μία πλευρά και για 2 λεπτά από την άλλη. Το ψήσιμο πάει ανάλογα το κομμάτι μας, αλλά να ξέρετε ότι ο σολομός δε θέλει πολλή ώρα μαγείρεμα. Σε περίπτωση που έχουμε επιλέξει φιλέτο σολομού, ψήνουμε πρώτα από την πλευρά της πέτσας. Ο σολομός μας είναι έτοιμος. Σερβίρετε με ό, τι επιθυμείτε. Εγώ τον συνόδευσα με άγρια χόρτα.
Καλή μας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !