Φέτος το καλοκαίρι στη Μάνη δοκίμασα πρώτη φορά κουνέλι. Πάει το μυαλό σας επομένως στο τι θα σας μαγειρέψω σήμερα; Καλά το καταλάβατε! Κουνέλι στιφάδο!
Τι θα χρειαστούμε:
• 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
Εγώ το κουνέλι το προμηθεύτηκα από το κρεοπωλείο Μαρούγκας στο Χαϊδάρι.
• 2 κιλά κρεμμυδάκια μικρά
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή ολόκληρες σε περίπτωση που θέλετε να τις αφαιρέσετε
• 3 ώριμες ντομάτες για σάλτσα
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
• 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
• 2-3 δαφνόφυλλα
• 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
• Κανέλα
• 3-4 κουταλιές της σούπας ξύδι
• Νερό
• Αλάτι και πιπέρι
• Λίγο αλεύρι
• Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε μέσα σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και περιμένουμε να κάψει. Παίρνουμε το κουνέλι μας και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο αλεύρι. Απλώνουμε ώστε τα υλικά μας να πιάσουν όλη την έκταση από τις μερίδες μας. Σοτάρουμε το κουνέλι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένια χρώμα. Στη συνέχεια, παίρνουμε την κατσαρόλα μας και προσθέτουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ανεβάσει θερμοκρασία, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια μας και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε τα κρεμμυδάκια για να τοποθετήσουμε από κάτω το κουνέλι. Έπειτα, βάζουμε από πάνω τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τα δαφνόφυλλα και την κανέλα. Ρίχνουμε το ξύδι και σβήνουμε με κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την ντομάτα μας, το δενδρολίβανο, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 1.30-2 ώρες. Το φαγητό μας είναι έτοιμο! Το κουνέλι μας έχει γίνει λουκούμι, το ίδιο και τα κρεμμυδάκια μας, και η σάλτσα μας έχει μελώσει…
Καλή μας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !