Τα έχουμε δοκιμάσει όλα Στου Κώστα, αλλά τελευταία το έχουμε ρίξει στο οσομπούκο (Ossobuco)... συνοδεία κολοκυθοκορφάδων για να μην ξεχνάμε και την καταγωγή μας! Οσομπούκο στα ιταλικά θα πει κόκαλο με τρύπα και πρόκειται για ένα από τα πιο νόστιμα κομμάτια του μοσχαριού. Πρόκειται για κάθετα κομμένο μοσχαρίσιο κότσι μαζί με το κόκκαλο. Το κόκαλο στο κέντρο του με το μελωμένο μεδούλι πλαισιώνεται από τρυφερά κομμάτια κρέατος. Θέλει ώρες μαγείρεμα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα του πιάτου σε αποζημιώνει με το παραπάνω. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε. Είναι μία μιλανέζικη σπεσιαλιτέ μαγειρεμένη σιγανά με λαχανικά, λευκό κρασί και ζωμό. Συνήθως γαρνίρεται με γκρεμολάτα (ψιλοκομμένα μυρωδικά και εσπεριδοειδή) και ριζότο μιλανέζε. Στα ειδικευμένα εστιατόρια δίνεται μικρό κουταλάκι για να απολαμβάνουμε το μεδούλι, καθώς πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει ως «το χαβιάρι του κρέατος». Για τα ελληνικά γούστα προτείνουμε παραλλαγές με γεύσεις που πηγάζουν από το ίδιο το υλικό σε συνδυασμό με πατάτες φούρνου, γιουβέτσι, σούπα, ψητό της κατσαρόλας... και με τόσες σάλτσες, όση και η φαντασία σας... Καλή όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !