Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Όπου τον συναντάτε να τον φτύνετε…

Για να μην τον ματιάσετε…


Είναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ και κάθε μέρα που περνάει, οι εργαζόμενοι το νιώθουμε στο πετσί μας…

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ, όπως όλοι τους στο ΠΑΣΟΚ…

Νέο Ιουλιανό κυβερνητικό νομοθετικό πραξικόπημα της κυβέρνησης που ουδεμία συμβολή έχει στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας και με μοναδικό στόχο τη λεηλασία των εργατικών εισοδημάτων…

Με νομοθετική παρέμβαση που έχουν στα σκαριά, απαγορεύουν στους ιδιώτες εργοδότες να καταβάλουν αυξήσεις στους εργαζόμενους πάνω από το ΜΗΔΕΝ που συμφώνησε η πουλημένη πράσινη ΓΣΕΕ τους… καταργώντας ουσιαστικά τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα ! ! !

Μπάνιο, ξύρισμα, κούρεμα και sex… στα πράσινα φρικιά ! ! !


1 σχόλιο:

  1. Η δήλωση του υπουργού Εργασίας κ. Λοβέρδου περί νομοθετικής παρέμβασης για ακύρωση των αποφάσεων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στον θεσμό.
    Οι σπασμωδικές αυτές κινήσεις της προδίδουν τις προθέσεις της να θέσει υπό «κηδεμονία» τον ΟΜΕΔ. Σε αυτή την περίπτωση και με αυτές τις μεθοδεύσεις γίνεται έντονα φανερή η αντιθετική οδός του μνημονίου και της ίδιας της φυσιογνωμίας της τρόικας που επιμένουν ότι ενεργούν στο όνομα της ελεύθερης αγοράς.
    Το παράδειγμα του ΟΜΕΔ καθιστά ολοφάνερο ότι το περίφημο μνημόνιο περισσότερο στρέφεται περί τον άξονα ολοκληρωτικού καθεστωτικού εγχειρήματος, παρά ως υπερασπιστής της ελευθερίας των αγορών και πολέμιος του δημοσιονομικού καρκινώματος του υπέρμετρου κρατισμού.
    Ταυτόχρονα, εγείρονται ενστάσεις συνταγματικότητας σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία που αναγγέλλει ο …..επιφανής συνταγματολόγος κ. Λοβέρδος!
    Παρατηρούμε δηλαδή το εξής φαινόμενο. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε κατ` αρχάς την δημοσιονομική κρίση σε κρίση δανεισμού και στην συνέχεια προχωρά και μετατρέπει την τελευταία σε θεσμική κρίση.
    Υπενθυμίζω ότι πέραν των πολλών συνταγματικών παραβιάσεων στις οποίες έχει επιδοθεί η κυβέρνηση στο μικρό χρονικά διάστημα που κυβερνά και νομοθετεί στην ουσία, ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» θεωρεί ότι το Σύνταγμα της Ελλάδας ισχύει στο βαθμό που ανταποκρίνεται στην «αίσθηση αποστολής» της κυβέρνησης και στις επιλογές της τρόικας, ειδικότερα του μνημονίου.
    Με αυτό τον τρόπο, όμως, η κυβέρνηση μετατρέπεται από προασπιστής του καταστατικού χάρτη της χώρας, σε θεσμό που νομίζει ότι δικαιούται να κάνει επιλογές και διεθνείς συμφωνίες ενάντια στο γράμμα του Συντάγματος.
    Στην περίπτωση λοιπόν του Οργανισμού Μεσολάβησης Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) η κυβέρνηση δείχνει να λησμονεί ότι η κοινωνική συναίνεση και η εργασιακή ειρήνη αποτελούν βασικούς παράγοντες για την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την κρίση. Αγνοεί την κοινωνία, τους πολίτες, τους θεσμούς!
    Τελικά νομίζω ότι ο κ. Παπανδρέου ήταν απόλυτα ειλικρινής όταν έλεγε όταν θα «είναι ο αντιεξουσιαστής στην εξουσία». Ειδικά όταν θυμάμαι τα λόγια του Ρώσου αναρχικού Μιχαήλ Μπακούνιν (1814-1876), ότι «Το πάθος για καταστροφή είναι ένα ….δημιουργικό πάθος».
    Ναι! Τελικά σ` αυτό -και ίσως στο μοναδικό- ήταν απόλυτα ειλικρινής ο κ. Γ. Παπανδρέου! Το πάθος του για καταστροφή , αυτό το -κατά Μπακούνιν-…δημιουργικό πάθος, το εξέπεμψε έστω και έμμεσα . Δεν φταίει άρα –κατά μια έννοια- αυτός. Εμείς φταίμε που δεν το αντιληφθήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !