Αφού περάσαμε ένα όμορφο πρωινό σε αγαπημένους προορισμούς όπως το Έρως Beach, το Καλαμάκι, η Κιβωτός, οι Χράνοι, ο Άγιος Ανδρέας και η Νέα Κορώνη, επιστρέφοντας στο Πεταλίδι κατευθυνθήκαμε στο κτίριο της Τράπεζας για να βγάλουμε λίγα μετρητά από το ΑΤΜ. Εκεί όμως που άλλοτε στεγαζόταν η ΑΓΡΟΤΙΚΗ και κατόπιν η ΠΕΙΡΑΙΩΣ διαπιστώσαμε πως υπήρχε ένας νέος πολύ όμορφος χώρος για φαγητό. Να λοιπόν που όλο και λιγότερα τραπεζικά καταστήματα βρίσκονται πλέον σε πόλεις και χωριά και τα κτήρια που στεγάζονταν παραχωρούνται για άλλες χρήσεις. Ταλαιπωρημένοι όπως ήμασταν είπαμε πως ήταν ευκαιρία να απολαύσουμε ένα μεσημεριανό γεύμα σε αυτόν τον υπέροχο χώρο, αν και υπήρχε μια διχογνωμία ως προς το να επιλέξουμε τον εσωτερικό χώρο ή τον εξωτερικό κάτω από τα πλατάνια της Πλατείας του Αγίου Νικολάου. Τελικά μπήκαμε στο κατάστημα και χαριτολογώντας είπαμε στους ιδιοκτήτες, ένα νέο ζευγάρι, πως τόσα χρόνια ταΐζαμε τις τράπεζες και τώρα ήρθε η ώρα να μας ταΐσει αυτή. Εστιατόριο η Τράπεζα λοιπόν στο Πεταλίδι και πράγματι μας εντυπωσίασε το Menu με τις διαθέσιμες επιλογές. Το εστιατόριο Τράπεζα στο Πεταλίδι δημιουργεί πιάτα βασισμένα στην ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα με διεθνείς επιρροές. Το αυστηρό κτίριο που στέγαζε για περισσότερα από 40 χρόνια την τράπεζα της περιοχής, μεταμορφώθηκε το 2021 στον απόλυτο προορισμό για ποιοτικούς μεζέδες και ξεχωριστές γεύσεις. Στη βόρεια πλευρά του Πεταλιδίου Μεσσηνίας, δημιουργήθηκε ένας χώρος που προσφέρει ελληνικές κοπές κρεάτων, μεζέδες, ζυμαρικά, σιτεμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες, χειροποίητα γλυκά και υπέροχες ποικιλίες χύμα ή εμφιαλωμένων κρασιών σε ξύλινες μεγάλες τράπεζες και τραπεζάκια έξω. Το εστιατόριο Τράπεζα δημιουργεί πιάτα βασισμένα στην ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα με διεθνείς επιρροές χρησιμοποιώντας πάντα εποχιακές πρώτες ύλες και βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε όλες τις παρασκευές, ακόμα και στις τηγανητές πατάτες. Το μενού είναι πλούσιο και λαχταριστό και χάρη στη φιλοσοφία «της μέσης» μπορείς να δοκιμάσεις απ’ όλα τα ωραία που προσφέρει. Χοιρινά πανσετάκια κομμένα σαν μπέικον με πιτούλα, μεσσηνιακή τηγανιά με χοιρινό, λουκάνικο, λεμόνι, πορτοκάλι και γλυκάνισο, φτερούγες κοτόπουλο με σκορδάτη μαγιονέζα, πουγκιά pasta γεμιστά με αχλάδι και μανούρι που γαρνίρονται με σος ροκφόρ. Στα must οπωσδήποτε το εστιατορικό «βρώμικο» με κυπριακή πίτα, pulled pork, πικάντικα κρεμμύδια και μαρούλι. Για κλείσιμο επιβάλλεται ένα από τα χειροποίητα γλυκά, όπως η lemon pie με βουτυράτο μπισκότο γεμιστό με κρέμα παγωτό και γαρνιτούρα κρέμας λεμονιού ή το σουφλέ bitter σοκολάτας γεμιστό με λάβα αλμυρής καραμέλας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !