Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Για φαγητό στο βραβευμένο Μπλε Καναρίνι του Κωνσταντίνου Βασιλειάδη!!!


Ο Κωνσταντίνος Βασιλειάδης γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1987 στην Καλαμάτα. Ξεκίνησε τα πρώτα του μαγειρικά βήματα στην οικογενειακή επιχείρηση στο χώρο της εστίασης. Φοίτησε σε σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στην Ρόδο. Έχει εργαστεί σε πολυτελή ξενοδοχεία σε διαφορά νησιά της Ελλάδας. Παράλληλα εργάστηκε στο εξωτερικό σε βραβευμένα εστιατόρια με αστέρι Michelin (De Saffran*, les cols*) και έχει δημιουργήσει τα μενού σε εστιατόρια της Ολλανδίας και της Γερμανίας. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, συνέχισε την επαγγελματική του καριέρα στην Costa Navarino ως chef de partie στην συνέχεια εργάστηκε στην Aman Zoe ως junior sous chef. Εργάσθηκε ως καθηγητής στην σχολή μαγειρικής τέχνης του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ στην Καλαμάτα και παράλληλα, συνεργάσθηκε με το Οινοπαντοπωλείον, εστιατόριο της πόλης με έμφαση στα τοπικά προϊόντα. Μετά από μια περίοδο σπουδών και εργασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, βρίσκεται και πάλι στην Καλαμάτα, αλλά αυτή τη φορά όχι μόνο ως σεφ, αλλά και ως ιδιοκτήτης εστιατορίου. Το νέο του εγχείρημα λέγεται "Mπλε καναρίνι" και βρίσκεται στην οδό Κρήτης 34. Το ένα από τα 7 φετινά βραβεία FNL που ήρθαν στη Μεσσηνία το κέρδισε επάξια ο Κωνσταντίνος Βασιλειάδης. Σήμερα ήρθαμε ως εδώ. Τελικά από Βασιλειάδη σε Βασιλειάδη πάμε... Από τον Κώστα στον Κωνσταντίνο. Η κουζίνα όπως διαπιστώσαμε κι εμείς σήμερα είναι εξαιρετική, με εποχιακά αγαπημένα υλικά της Μεσσηνιακής γης μαγειρεμένα με παραδοσιακό τρόπο. Όπως λέει ο Κωνσταντίνος, η κουλτούρα της μαγειρικής από την Μικρά Ασία έχει περάσει στο DNA του, λόγω των εικόνων που είχε από παιδί. Βέβαια πλέον ξέρει να παντρεύει γεύσεις και όλα τα φέρνει στα μέτρα του με το δικό του μαγειρικό στιλ. Αυτό που τελικά μένει είναι το αποτέλεσμα, είναι η πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων απο τα πιάτα που έχεις στο τραπέζι!




















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !