Πρόκειται για κλασικό γιορτινό Χριστουγεννιάτικο φαγητό, αλλά μιας και κυδώνια βρίσκουμε από το φθινόπωρο, είπαμε να μην περιμένουμε... Το «κυδωνάτο» μαγειρεύεται σε διάφορες περιοχές της χώρας, από το Πήλιο έως τη Μακεδονία και από την Πελοπόννησο έως τα Δωδεκάνησα. Το πιάτο που θα προκύψει είναι εντυπωσιακό και θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση και τα αρώματα που αναδύονται. Για τρεις με τέσσερις μερίδες θα χρειαστείτε 1 κιλό χοιρινό μπούτι ή λαιμό ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τρία τέσσερα κυδώνια. Κατά το τσιγάρισμα προσθέσαμε ένα μεγάλο κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα, καθώς και ένα κρασοπότηρο κόκκινο κρασί με μια κουταλιά πελτέ. Επίσης να μην ξεχάσετε αλάτι, κανέλα, γαρύφαλλο και πιπέρι σύμφωνα με τα γούστα σας... Τις φέτες του κυδωνιού πριν τις βάλουμε στην κατσαρόλα με το κρέας, τις σοτάραμε με λίγο βούτυρο. Αφού το κρέας είχε σχεδόν βράσει ρίξαμε τα κυδώνια, κουνώντας την κατσαρόλα για να μην κολλήσουν αλλά και για να μην τα λιώσουμε με την κουτάλα. Έπειτα από ένα εικοσάλεπτο το φαγητό μας ήταν έτοιμο!
\
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !