Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Μία πίτσα καλαμάκι, παρακαλώ!!!


Σήμερα σας έχω μία πολύ απλή και διαφορετική συνταγή για πίτσα, που ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά και θα την αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! Έχετε φάει ποτέ πίτσα περασμένη σε καλαμάκι για σουβλάκι; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε ετοιμαστείτε γιατί θα φάτε! Πίτσα καλαμάκι λοιπόν, με διάφορα αλλαντικά, τυριά, ψητά λαχανικά αλειμμένα με ελαιόλαδο, σκόρδο και μυρωδικά!

Τι θα χρειαστούμε:

• Καλαμάκια για σουβλάκια
• 1 ζύμη για πίτσα έτοιμη ή δική μας
• Ντοματάκια, ολόκληρα
• 1 κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
• Πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
• Μανιτάρια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
• Διάφορα αλλαντικά της επιλογής μας (εγώ χρησιμοποίησα σαλάμι μπύρας, πεπερόνι, προσούτο)
• Τυρί γκούντα σε στικ, κομμένο σε κομμάτια
• Τυρί τριμμένο (προαιρετικά)
• Ελαιόλαδο, σκόνη σκόρδου, ρίγανη, αναμεμειγμένα για άλειμμα
• Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Παίρνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια, τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, παίρνουμε τα καλαμάκια και τοποθετούμε επάνω, εναλλάξ και με απόσταση τα υλικά της επιλογής μας. Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας επάνω στον πάγκο εργασίας μας, ώστε να είναι λεπτή. Την κόβουμε κάθετα σε λεπτά κομμάτια. Τυλίγουμε τη ζύμη της πίτσας γύρω γύρω στο καλαμάκι και στα υπόλοιπα υλικά. Αν μας περισσέψει ζύμη, τότε μπορούμε να την ανοίξουμε σε στρογγυλό σχήμα, να την γεμίσουμε και να την κλείσουμε, σαν καλτσόνε. Αλείφουμε τα πιτσάκια μας με το μείγμα που έχουμε φτιάξει με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τη ρίγανη, πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Πανεύκολο και γρήγορο; Και πάρα πολύ νόστιμο!






























Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !