Πριν λίγες μέρες, μία φίλη που μας παρακολουθεί από τη σελίδα που διατηρούμε στα social, «ΜΕΝΟΥμε στην κουζίνα μας!», η κυρία Βέρα, μας πρότεινε τη συνταγή της για κατσικάκι φρικασέ. Ο μπαμπάς μου ζήλεψε και την επόμενη μέρα με έστειλε να αγοράσω κατσικάκι από το κρεοπωλείο! Όπως καταλαβαίνετε, σήμερα θα σας παρουσιάσω τη δική μου συνταγή για κατσικάκι φρικασέ! Τρέχουμε να δούμε τα υλικά μας!
Τι θα χρειαστούμε:
• 1 κιλό κατσικάκι, μπούτι με κόκκαλο, σε μερίδες
• 1 κιλό χόρτα (Ραδίκι πικρό, Ραδίκι γλυκό)
• Λίγα φύλλα μαρουλιού
• 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
• 4-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
• 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
• Χυμό από 2-3 ώριμες ντομάτες
• Αλάτι και πιπέρι
• Ελαιόλαδο
• Λεμόνι και 2 αυγά για το αυγολέμονο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας και μόλις κάψει προσθέτουμε μέσα το κατσικάκι μας να σοταριστεί και να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μέσα τα κρεμμύδια, ξερό και φρέσκα, και τον άνηθο. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον ξύνουμε στον πάτο της κατσαρόλας. Ρίχνουμε μέσα και τον χυμό ντομάτας, προσθέτουμε και νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 1.30-2 ώρες με κλειστή κατσαρόλα. Αφού περάσει η ώρα, βγάζουμε το καπάκι και προσθέτουμε τα χόρτα και το μαρούλι. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν, όχι όμως να λιώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και το λεμόνι. Ρίχνουμε σιγά σιγά ένα μέρος από το ζωμό του φαγητού μας μέσα στο αυγολέμονο και ανακατεύουμε γρήγορα για να μη μας ψηθεί το αυγό. Έπειτα, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα μας. Ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε το φαγάκι μας ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !