Σήμερα σας έχω πολύ εύκολη συνταγή για γεμιστές φλογέρες με τυριά, αποξηραμένα σύκα, μπέικον και φυσικά για τους λάτρεις των γλυκών απολαύσεων φλογέρες γεμιστές με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα. Τραγανές από έξω και ζουμερές στο εσωτερικό, αυτές οι φλογέρες θα σας ξετρελάνουν!
Τι θα χρειαστούμε:
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας
• Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τις αλμυρές φλογέρες:
• ½ κιλό τυρί Λογάδι, κομμένο σε λεπτές φέτες σαν μπαστουνάκια
• Αποξηραμένα σύκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
• 3-4 φέτες μπέικον, κομμένες σε λωρίδες
Για τις γλυκές φλογέρες:
• Πραλίνα φουντουκιού
• 1 μπανάνα, κομμένη σε ροδέλες
Εκτέλεση:
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε στα τέσσερα. Παίρνουμε ένα ένα φύλλο και τοποθετούμε μέσα τη γέμιση της επιλογής μας. Σε ορισμένα τοποθέτησα τυρί και αποξηραμένα σύκα, ενώ σε άλλα τυρί και μπέικον. Τοποθετώ τα υλικά πλάγια στο φύλλο και τα τυλίγω με ειδικό τρόπο, τον οποίο θα δείτε στις φωτογραφίες παρακάτω, ώστε να μην φεύγει η γέμιση απέξω κατά το τηγάνισμα. Τις γλυκές φλογέρες τις γεμίζω ακριβώς με τον ίδιο τρόπο τοποθετώντας μέσα πραλίνα φουντουκιού και μπανάνες. Στο τελευταίο κομμάτι πριν τα τυλίξω μέχρι τέρμα ρίχνω νεράκι με τα δάχτυλά μου ώστε να κολλήσει το φύλλο και να μην ανοίγει. Σε ένα τηγάνι προσθέτω αρκετό λάδι και μόλις ζεσταθεί τηγανίζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα οι φλογέρες μου. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το επιπλέον λάδι και σερβίρουμε ζεστές.
Καλή μας όρεξη και καλή μας απόλαυση!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !