Άλλη μία συνταγή με λίγα λιπαρά, πολύ υγιεινή, πολύ νόστιμη και πολύ γρήγορη σας έχω για σήμερα Σάββατο. Μπακαλιάρο με σπανάκι και μυρωδικά στο τηγάνι. Πάμε να δούμε πώς θα το μαγειρέψουμε!
Τι θα χρειαστούμε:
• 2 φιλέτα μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένο σε μερίδες
• 1 κιλό σπανάκι
• 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
• 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
• 1 πράσο, ψιλοκομμένο
• Διάφορα μυρωδικά (εγώ έβαλα άνηθο, μαϊντανό, λίγα μυρώνια)
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε στο τηγάνι τον μπακαλιάρο και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το ψάρι από το τηγάνι και προσθέτουμε μέσα το σπανάκι να σοταριστεί και αυτό. Προσθέτουμε και τα μυρωδικά. Βάζουμε και τον πελτέ μας και τον ξύνουμε στο τηγάνι να πάει παντού. Ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό, αλλά το σπανάκι να βγάλει αρκετό. Τοποθετούμε πάνω από το σπανάκι τον μπακαλιάρο και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Το φαγητό μας είναι πανέτοιμο!
Καλή μας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !