Σήμερα σας έχω τρομερή συνταγή με κύριο υλικό το κοτόπουλο. Σε ποιον δεν αρέσει το κοτόπουλο; Πιστεύω είναι το μόνο κρέας που το τρώνε όλοι. Διαφορετική συνταγή όμως με συμπρωταγωνιστή τη λιαστή ντομάτα. Ακόμα κι αν δε σας αρέσει ή δεν είστε σίγουροι ότι σας αρέσει η λιαστή ντομάτα, σας το εγγυώμαι θα ζητήσετε και δεύτερο πιάτο! Ας δούμε τα υλικά μας.
Τι θα χρειαστούμε:
• 4-5 στήθη από κοτόπουλο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπουτάκια φιλεταρισμένα)
• 10-15 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
• 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
• 1 κομμάτι κασέρι, κομμένο σε κυβάκια
• 5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
• 3-4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
• Αλάτι και πιπέρι
• Ελαιόλαδο
• Συνοδεύουμε με πένες (ή αν προτιμάτε πατάτες)
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα και το κοτόπουλο. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Μόλις σοταριστεί, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, τοποθετούμε στο τηγάνι και το μπέικον. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να βγάλει το μπέικον όλα του τα αρώματα και να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε και τον συμπρωταγωνιστή μας, τη λιαστή ντομάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά να βγάλει η λιαστή ντομάτα όλα της τα αρώματα και το λάδι της. Σε αυτό το σημείο το φαγητό μας θα φαίνεται λίγο πιο λιπαρό, εξαιτίας το λαδιού από την ντομάτα. Μετά, προσθέτουμε και το τυρί. Το τυρί μας σιγά σιγά θα αρχίσει να λιώνει. Αναλόγως το τυρί που θα χρησιμοποιήσετε εσείς, αν δε σας αρέσει το κασέρι, ή αυτό θα λιώσει εντελώς ή θα κρατήσει λίγο. Αφού λιώσει και το τυρί, τοποθετούμε στο τηγάνι και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί και να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Σε διπλανή κατσαρόλα βράζουμε τις πένες μας. Μόλις είναι έτοιμες δεν τις σουρώνουμε, αλλά με μία κουτάλα βάζουμε λίγες λίγες τις πένες μας μέσα στο τηγάνι (μαζί με λίγο νεράκι από την κατσαρόλα που θα πιάνετε με την κουτάλα). Ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού στα ζυμαρικά μας η σάλτσα που έχει δημιουργηθεί. Σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ακόμα ζεστά. Μπορείτε από πάνω να ρίξετε επιπλέον τυρί αν το επιθυμείτε.
Καλή μας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !