Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Αλμυρά λουκουμαδάκια... μούρλια!!!


Σήμερα μπορεί να άργησα, αλλά σας έχω πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για αλμυρούς λουκουμάδες… να γλείφετε τα δάχτυλά σας!!! Για να καταλάβετε… λιώνουν στο στόμα!

Τι θα χρειαστούμε:

• 250γρ. φέτα ήπιας γεύσης, θρυμματισμένη
• 250γρ. φέτα πικάντικη, θρυμματισμένη
• 1 κομμάτι κασέρι, τριμμένο
• ½ συσκευασία κατίκι Δομοκού
• 5-6 λιαστές ντομάτες (μπορείτε να βάλετε και παραπάνω, εδώ στο σπίτι δεν τις τρώνε όλοι!!!) 
• 2 ασπράδια αυγού
• 1 κρόκος
• 250ml μπύρα
• Λίγο ελαιόλαδο
• 2 φλιτζάνια αλεύρι + λίγο ακόμα αν χρειαστεί
• Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το κατίκι, τις φέτες, το κασέρι και τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη πάστα. Κάνουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα για περίπου μισή ώρα μέχρι να σταθεροποιηθούν. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε μέσα τα δύο ασπράδια αυγού. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μία μαρέγκα. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τον κρόκο και χτυπάμε ξανά. Προσθέτουμε την μπύρα και χτυπάμε ξανά με το μίξερ. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά και το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα μας τα υλικά. Ρίχνουμε μέσα λίγα λίγα τα μπαλάκια τυριού μέχρι να καλυφθούν από το μείγμα μας και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Μπορούμε να τα γευτούμε σκέτα, με μέλι και σουσάμι ή με κάποια ελαφριά σως. Εγώ τα συνόδευσα με μία απλή σως γιαουρτιού.






















































Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !