Η κυρία Σούλα δεν είναι μόνο αγαπημένη μας γειτόνισσα, είναι κάτι σαν συγγενής! Οτιδήποτε τη χρειαστείς, οποιαδήποτε στιγμή είναι εκεί να προσφέρει τη βοήθειά της με αμέριστη αγάπη. Ό,τι πιάνει στα χέρια της γίνεται χρυσός. Επομένως, όπως καταλαβαίνετε είναι και εξαιρετική μαγείρισσα. Ό,τι και να μαγειρέψει είναι πεντανόστιμο! Γι’ αυτό και εγώ ζήτησα τη συνταγή της για υπέροχα κρουασανάκια και θα τη μοιραστώ μαζί σας. Μία πολύ εύκολη συνταγή με απλά και λίγα υλικά.
Τι θα χρειαστούμε:
• 600-800γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 φακελάκια μαγιά
• 1 κούπα ελαιόλαδο
• 1 κούπα χλιαρό γάλα
• 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 αυγό προαιρετικά
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθούν. Αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να βγουν φουσκάλες. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή ζύμη. Μη φοβηθείτε! Η ζύμη μας δε βγαίνει ιδιαίτερα ελαστική. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα και σκεπασμένο με πετσέτα μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι μας. Αφού περάσει η 1 ώρα, αφαιρούμε και μεταφέρουμε προσεκτικά τη ζύμη μας πάνω στον πάγκο εργασίας. Κόβουμε τη ζύμη μας σε 4-5 στρογγυλά μέρη. Ανοίγουμε το κάθε ένα με έναν πλάστη και χωρίζουμε σε 8 κομμάτια, όπως ακριβώς είναι μία πίτσα. Γεμίζετε με ό, τι ποθεί η ψυχούλα σας! Εγώ γέμισα με μικρά λουκανικάκια, με λουκανικάκια τυλιγμένα με μπέικον, με τυρί και λουκάνικο και με φέτα. Επίσης, έφτιαξα και γλυκά κρουασανάκια και τα γέμισα με πραλίνα! Προαιρετικά μπορείτε να αλείψετε τα κρουασανάκια με αυγό. Μια συνταγή… να τρέχουν τα σάλια μας! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Καλή μας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !