Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Ρολά κανέλας για να μοσχομυρίσει το σπίτι μας!!!


Λατρεύω την κανέλα… τη μυρωδιά και τη γεύση της! Και φυσικά μου θυμίζει Χριστούγεννα! Εσείς τι γνώμη έχετε; Αν συμφωνείτε, τότε σας έχω τρομερή συνταγή με κυρίαρχο υλικό την κανέλα. Ρολά κανέλας λοιπόν για σήμερα! Ας δούμε τα υλικά μας.

Τι θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:

• 700-800γρ. περίπου αλεύρι για τσουρέκι
• 1 κούπα + 1 κουταλιά της σούπας χλιαρό γάλα
• 2 φακελάκια μαγιά
• ½ κούπα + 2 κουταλιές της σούπας (κοφτές) ζάχαρη κρυσταλλική
• 80γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο βούτυρο για το μπολ
• 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:

• 100γρ, βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
• ½ κούπα + 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
• 2 κουταλιές της σούπας κανέλα

Για την επικάλυψη:

• 1 κούπα ζάχαρη άχνη
• Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και τη μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί και να βγάλει φουσκάλες το μείγμα μας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά, το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία λεία, εύπλαστη ζύμη. Βουτυρώνουμε το μπολ, βάζουμε τη ζύμη μέσα, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 40 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Όταν διπλασιαστεί η ζύμη μας, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και τη βάζουμε επάνω. Την ανοίγουμε σε μεγάλο ορθογώνιο, λεπτό σχήμα.

Για τη γέμιση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μία πάστα.

Για τη σύνθεση:

Τοποθετούμε τη γέμιση στο κέντρο της ζύμης και με ένα κουτάλι απλώνουμε παντού στη ζύμη, εκτός από τη μία άκρη. Τυλίγουμε τη ζύμη μας, διπλώνοντας από τη μεγάλη πλευρά του ορθογωνίου μέχρι να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ρολό. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε ρολάκια, περίπου 2 εκατοστών. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την επικάλυψη:

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ρίχνουμε λίγες σταγόνες από ένα λεμόνι. Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο γλάσο. Περιχύνουμε πάνω από τα ρολά και σερβίρουμε!


















































Καλή μας απόλαυση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !