Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Ποιοι τρελαίνονται για πίτσα;;;


Σήμερα σας έχω μία συνταγή για την πιο νόστιμη σπιτική ζύμη πίτσας. Λεπτή, μοσχοβολιστή ζύμη για μια αυθεντική ιταλική πίτσα. Με τα παρακάτω υλικά προσωπικά μου βγήκαν 2 κανονικές πίτσες και φυσικά σας δίνω δύο εκδοχές για σπέσιαλ πίτσα και πίτσα καρμπονάρα! Ας δούμε τα υλικά.

Τι θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη πίτσας:

• 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 3+ ¼ κούπες)
• 150γρ. σιμιγδάλι ψιλό ( 50γρ. δηλαδή 1/3 της κούπας για τη ζύμη, το υπόλοιπο στο άνοιγμα)
• 300γρ. νερό χλιαρό (περίπου 1+ ¼ κούπες)
• 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
• 1 πρέζα ζάχαρη
• Αλάτι
• Ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη:

• 10 φέτες μπέικον σε κομμάτια
• 10 φέτες γαλοπούλα σε κομμάτια
• 10 λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
• 10 φέτες μοτσαρέλα σε κομμάτια
• 5 ντοματάκια κομμένα στα τέσσερα
• Σάλτσα ντομάτας
• 100ml κρέμα γάλακτος
• 1 πακέτο μιξ τυριών


Εκτέλεση:

Για τη ζύμη:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθούν και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά περίπου μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά (θα ήταν έτοιμο μόλις δημιουργηθούν φουσκάλες στην επιφάνεια). Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τα 50γρ. σιμιγδάλι, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια. Ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Στο τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα. Σκεπάζουμε το μπολ μας και το αφήνουμε σε ζεστό χώρο, για περίπου 1 ώρα, ώστε να φουσκώσει λίγο η ζύμη μας. Μόλις περάσει η 1 ώρα, απλώνω στον πάγκο εργασίας μου το υπόλοιπο σιμιγδάλι και ρίχνω επάνω τη ζύμη μου. Χωρίζω τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε μέχρι να γίνει αρκετή λεπτή η επιφάνειά της. Βάζουμε τη ζύμη στο ταψί και προσθέτουμε τα υλικά που θέλουμε. Ανασηκώνουμε τις άκρες λίγο.


Για την πίτσα σπέσιαλ:

Πάνω στην πίτσα μας βάζουμε σάλτσα ντομάτας μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια. Ρίχνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα από το μπέικον, τη γαλοπούλα, τα μανιτάρια. Τοποθετώ όλα τα ντοματάκια από πάνω. Περιχύνω με το μισό πακέτο μιξ τυριών.


Για την πίτσα καρμπονάρα:

Πάνω στην πίτσα μας βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα αλλαντικά μας και τα μανιτάρια. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μιξ τυριών. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα, για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν τα υλικά μας ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.



Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !