Είδα κι έπαθα κυρά μου... που λέει και το τραγούδι, για να μάθω να ξεχωρίζω τις οβριές από τα σπαράγγια στα κτήματα, αλλά και στο πιάτο. Φυτό αναρριχώμενο η οβριά, που τα φύλλα της μοιάζουν με καρδούλες, χαμηλός θάμνος με σκούρο πράσινο χρώμα, που αντί για φύλλα έχει αγκάθια, το σπαράγγι και οι βλαστοί του βγαίνουν ξεχωριστά απευθείας από το χώμα. Από τις οβριές κόβουμε το βλαστάρι που αναρριχάται και από το σπαράγγι τον βλαστό που βγαίνει από τη γη. Πικρές στη γεύση οι οβριές, συνήθως τρώγονται βραστές με λαδολέμονο, γλυκά στη γεύση τα σπαράγγια που είναι εξαιρετικά για ομελέτα. Επίσης λένε πως οι οβριές είναι τα θηλυκά σπαράγγια. Ο Μάρτιος και ο Απρίλιος είναι η εποχή τους. Η εμφάνισή τους στα βουνά, στους αγρούς και στις ποταμιές, σηματοδοτούν τον ερχομό της άνοιξης. Εκτός από τις άγριες οβριές και τα σπαράγγια, στα σούπερ μάρκετ θα βρείτε όλο το χρόνο σπαράγγια ήμερα που καλλιεργούνται και εξάγονται. Ακολουθούν αρκετές φωτογραφίες για να εμπεδώσετε τις διαφορές, γιατί εμένα μου πήρε πολύ καιρό... Ξεκινάμε με τις οβριές και ακολουθούν τα σπαράγγια. Καλή μας όρεξη!!!
Και τώρα τα σπαράγγια...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !