Μία ριζοσπαστική θεώρηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά και της γενικότερης ύπαρξης του τουρκικού κράτους στην περιοχή, περιλαμβάνεται στο βιβλίο με τίτλο ''Ποιά Τουρκία; Ποιοί Τούρκοι;'' του Στρατηγού και Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου.
«Όλα αυτά τα στοιχεία αλλά και οι συνθήκες διαβίωσης των μειονοτήτων στην Τουρκία μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όλοι οι παλιοί και αλλοτριωμένοι κάτοικοι της Μικράς Ασίας αναμένουν και αναζητούν το φως στο Φανάρι και στην Ορθοδοξία για να επανασυστήσουν το δικό τους ΝΕΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, μαζί με τους συνειδητοποιημένους, πλέον, Οθωμανούς. Αυτοί οι λαοί, οι οποίοι είναι λαοί της Μικράς Ασίας και σε καμία περίπτωση δεν είναι Τούρκοι, έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριστούν, εθνικά και θρησκευτικά, όπως οι ίδιοι επιθυμούν»!
«Ήταν μια χειμωνιάτικη μέρα του Νοεμβρίου του 1991, όταν, νεαρός αντισυνταγματάρχης, έφτασα στην Άγκυρα με την ιδιότητα του Στρατιωτικού Ακολούθου της Ελληνικής Πρεσβείας».
«Ο πατέρας μου, Στέργιος, γεννημένος το 1914 στη Χαριούπολη της Ανατολικής Θράκης, από πατέρα Σφακιανό και μάνα Ανατολικοθρακιώτισσα, μου περιέγραφε στα παραμύθια του έναν τόπο λατρευτό και ευλογημένο· αλλά, έξω από τον κόσμο του παιδικού ονείρου, αιωρούνταν ερωτηματικά εάν θα πρέπει να συνεχίσω κι εγώ να τον αγαπώ. Ήθελα να διαπιστώσω ο ίδιος αν, μετά τον ξεριζωμό της Μικρασιατικής Καταστροφής, υπήρχαν ακόμα ψήγματα των Ελλήνων και των λαών της Μικράς Ασίας ή αν είχαν απομείνει μόνο τα σπασμένα μάρμαρα. Έμεινα τρία χρόνια και, το καλοκαίρι του 1998, επανήλθα στην Άγκυρα ως Ακόλουθος Άμυνας, έχοντας πλέον στις αποσκευές μου όχι τα παιδικά μου παραμύθια, αλλά γνώση της σύγχρονης Τουρκίας και τη βεβαιότητα ότι γύρω μου υπήρχαν και υπάρχουν όλοι οι λαοί που κατοικούν για πολλές χιλιάδες χρόνια αυτό τον τόπο. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να προσεγγίσω το θέμα πιο αναλυτικά, ξεκινώντας από τη μάχη του Μαντζικέρτ (1071) μέχρι και σήμερα, και να ενδυναμώσω την αγάπη μου για τον κάτοικο της σημερινής Τουρκίας, αλλά με ερωτηματικά για τον ανερχόμενο νεο-οθωμανισμό, που διακατέχει αυτούς που συνεχίζουν να αμφισβητούν φιλίες, αξίες και γειτνίαση".
ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ
Γεννήθηκε στην Κομοτηνή και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο και τις διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώ είναι και διδάκτωρ γεωπολιτικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Εισήλθε πρώτος το 1970 στη Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1974 πρώτος πάλι. Είναι επίσης απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου. Υπηρέτησε ως διοικητής μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων, ως στρατιωτικός ακόλουθος στην Άγκυρα (1991 - 1994), ως ακόλουθος Άμυνας στην Άγκυρα (1998 - 2001) ενώ το 2002 ορίστηκε διοικητής της 32ής ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Το 2004 προήχθη σε υποστράτηγο και το 2007 σε αντιστράτηγο αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Β΄ Σώματος Στρατού. Το 2009 διορίστηκε γενικός επιθεωρητής στρατού και στις 6 Αυγούστου του ίδιο έτος ανέλαβε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2011 οπότε και αποστρατεύθηκε με απόφαση του ΚΥΣΕΑ την οποία όμως είχε προκαταλάβει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και την ανακοίνωσε στους τρεις αρχηγούς ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο, ΓΕΝ Δημήτρη Ελευσινιώτη και ΓΕΑ Βασίλη Κλόκοζα στο γραφείο του, λίγο πριν τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ανέλαβε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Μιλάει αγγλικά, ρώσικα και τούρκικα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !