Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Φέρνουν στη Βουλή τα 10 στρέμματα με πρόσχημα τις... οι(κωλο)γικές τους ανησυχίες ! ! !


Επιδιώκουν την απαξίωση των μικρών διάσπαρτων ιδιοκτησιών για να είναι ευκολότερη η εξαγορά, συνένωση και εκμετάλλευσή τους, από επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν, κύρια στον τουρισμό, αλλά και σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που απαιτούν την κατοχή μεγάλων ιδιοκτησιών γης...

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal ονομάζει «Βυζαντινή δοκιμασία» την γραφειοκρατία στην Ελλάδα, που καθορίζει την πορεία των επενδυτικών προσπαθειών και βασιζόμενο σε δηλώσεις δύο Ελλήνων επιχειρηματιών που ασχολήθηκαν με την κατασκευή γηπέδων γκολφ, αναφέρει πως οι υποψήφιοι επενδυτές έχουν να αντιμετωπίζουν πληθώρα υπηρεσιών που πρέπει να εγκρίνουν το σχέδιό τους, την ανυπαρξία κτηματολογίου, το δαιδαλώδες γραφειοκρατικό πλαίσιο αλλά και την κατάτμηση της ακίνητης ιδιοκτησίας τονίζοντας ότι η ελληνική τουριστική οικονομία σε μία δύσκολη περίοδο συνεχίζει να διώχνει τις «στρατηγικές» επενδύσεις.

Όλες οι ανεπτυγμένες τουριστικά χώρες, έχουν δώσει πολύ μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη του τομέα «Γκολφ» με την δημιουργία γηπέδων και ξενοδοχείων γύρω από αυτά, που μπορούν να υποδεχθούν εκατομμύρια τουριστών. Οι τουρίστες-παίκτες, που αναζητούν καλά γήπεδα και ευχάριστο περιβάλλον, στην Ευρώπη και στην Β. Αμερική είναι αρκετά εκατομμύρια και μάλιστα είναι «φανατικοί» στην αναζήτησή τους αυτή. Το χωροταξικό σχέδιο, οι μικρές ιδιοκτησίες και οι μακροχρόνιες διαμάχες μέσω των δικαστηρίων είναι οι κυριότεροι αρνητικοί παράγοντες, στην προσπάθεια για την δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων με προσανατολισμό το Γκολφ. Η εφημερίδα της Νέας Υόρκης, αναφέρεται επίσης στην χρόνια αδυναμία της Ελλάδας να αξιοποιήσει και να εκμεταλλευτεί το μοναδικό φυσικό της περιβάλλον, με τις εκπληκτικές ηλιόλουστες περιοχές, όπου κάθε Ευρωπαίος συνταξιούχος θα ήθελε να παραθερίζει, παίζοντας Γκολφ. Αποτέλεσμα αυτής της (πολιτικής) αδυναμίας της χώρας μας, είναι να υπάρχουν 6 γήπεδα Γκολφ στην Ελλάδα και 300 στην Ισπανία.
Το σχετικό δημοσίευμα της WSJ «έχει βάση και πολλά από όσα αναφέρει είναι πράγματι αληθινά» ομολογεί ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης συμπληρώνοντας όμως πως «αφορούν την Ελλάδα που αλλάζει».
«Σήμερα στην Ελλάδα γίνονται πολύ μεγάλες ανατροπές, ανάμεσα στις οποίες είναι και η υιοθέτηση νόμων που θα βοηθούν στην επιτάχυνση των επενδύσεων» συνέχισε ο υφυπουργός, αναφέροντας το fast track ως μία από τις βασικότερες κινήσεις της κυβέρνησης προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ειδικά στον τομέα του γκόλφ, όπου και επικεντρώνει το δημοσίευμα της η WSJ, ο υφυπουργός τονίζει ότι το υπουργείο έχει ήδη συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία και άμεσα θα συγκαλέσει σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξή του.
Ο υφυπουργός υπογράμμισε μάλιστα πως, πέραν από την υλοποίηση σχεδίων όπως το Costa Navarino, έχει αποφασιστεί να προκηρυχθεί με γρήγορες διαδικασίες το γήπεδο γκολφ Αφάντου στη Ρόδο υπογραμμίζοντας ότι το ίδιο θα γίνει και σε άλλες περιοχές…

Τέλος, η καθυστέρηση στις απαλλοτριώσεις οικοπέδων που βρίσκονται στην πορεία των αυτοκινητοδρόμων αποτελεί όπως διαβάζουμε σε διάφορα έντυπα, αγκάθι στην πορεία κατασκευής τους...
Σε περίπτωση που η καθυστέρηση συνεχιστεί, δεν αποκλείεται οι χορηγοί να προχωρήσουν σε επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων, οι οποίες είχαν συναφθεί με πολύ καλούς όρους λόγω των οικονομικών συνθηκών της εποχής, ενώ σήμερα θα τύχουν επαχθέστερων όρων εξαιτίας της ύφεσης. Κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την πραγματοποίηση των έργων…

Αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που η κα Μπιρμπίλη φέρνει το νομοσχέδιο για τα 10 στρέμματα και όχι οι οι(κωλο)γικές της ανησυχίες.

Δίνει την ευκαιρία σε όλους όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα, να εξαγοράσουν (για ένα κομμάτι ψωμί) και να συνενώσουν μικρές γειτνιάζουσες ιδιοκτησίες αφού οι ιδιοκτήτες τους δε θα μπορούν να οικοδομήσουν όπως τώρα στα 4 στρέμματα.

Ποιοι έχουν την οικονομική δυνατότητα και ποιοι είναι αυτοί που θα ωφεληθούν από μια τέτοια ρύθμιση, περιγράφεται στο δημοσίευμα της Wall Street Journal…

Σίγουρα δε θα ωφεληθούν οι μικροϊδιοκτήτες γης που χάνουν το δικαίωμα στο όνειρο να αποκτήσουν ένα εξοχικό για τις οικογένειές τους και η οικοδομική δραστηριότητα που είναι ήδη παγωμένη…

Θα ωφεληθούν οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί φίλοι μας… που θα τα πάρουν όλα μπιρ παρά, στο χρηματιστήριο της γης…

Και από πάνω θα μας ενοικιάζουν δωμάτια για τις διακοπές μας, στα κτήματα του παππού μας ! ! !

Άλλωστε αυτό δεν υπογράψαμε φέρνοντας εδώ το ΔΝΤ;

2 σχόλια:

  1. Κάνουμε μια έρευνα να βρούμε όλα τα αλλαγμένα ονόματα των χωριών της Μεσσηνίας.
    Σε δεύτερη φάση θα γράψουμε και άλλες λεπτομέρειες για το κάθε χωριό και σε τρίτη φάση θα γράψουμε λέξεις Μεσσηνιακές που συνηθιζόντουσαν ή συνηθίζονται ακόμη στη Μεσσηνία.
    Ετσι θα κάνουμε μια πλήρη έρευνα για να αναβιώσουμε πολλά από εκείνα που γινόντουσαν στη Μεσσηνία.
    Αυτά, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

    Antonis Messinios
    http://messiniaka.blogspot.com
    http://asfalistika-messinias.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας παρακολουθώ !
    Της μητέρας μου και της γυναίκας μου τα έχεται ήδη !

    Αριστοδήμειο... Χασάμπασα !

    Ανάληψη... Τζιτζώριον - Τζιτζώρι - Τζώρι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια είναι Ελεύθερα και χαρακτηρίζουν το σχολιαστή !