Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Τι είπε ο Γιώργος Πατούλης στα ΕΛΠΕ σήμερα!!!


Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης κατά τη σημερινή του επίσκεψη στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου των Ελληνικών Πετρελαίων συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ κ. Παναγιώτη Οφθαλμίδη (Υπ. Περιφερειακό Σύμβουλο Δυτικής Αθήνας) και τον Γραμματέα Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ κ. Χρήστο Πέππα (Υπ. Περιφερειακό Σύμβουλο Δυτικής Αττικής), όπου τον ξενάγησαν σε όλους τους χώρους του Διυλιστηρίου.
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής μίλησε με τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν στην εργασία αλλά και στους Δήμους τους.
Ο Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι η Δυτική Αθήνα χρειάζεται παρεμβάσεις και όχι λόγια. Με τη βοήθεια επιστημόνων και τεχνοκρατών θα συγκροτήσει μια αποτελεσματική Πολιτική Προστασία για να μην ζήσουμε ξανά άλλη Μάνδρα και άλλο Μάτι.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης παραδέχτηκε ότι η Δυτική Αθήνα έχει πολλά προβλήματα αλλά και εξαιρετικές δυνατότητες για ανάπτυξη την επόμενη μέρα.
Το μόνο που χρειαζόμαστε από εδώ και πέρα στην Αττική είναι μια σοβαρή στρατηγική αντιμετώπισης τέτοιων ζητημάτων, με ταυτόχρονη εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Για εμάς, η Πολιτική Προστασία αποτελεί βασικό πυρήνα μιας συγκροτημένης στρατηγικής που θέλουμε να εφαρμόσουμε στην Περιφέρεια.
Στο πλαίσιο αυτό, με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων και τεχνοκρατών έχουμε συγκροτήσει τους κεντρικούς άξονες για το πώς αντιλαμβανόμαστε την αποτελεσματική Πολιτική Προστασία.
Δίνουμε έμφαση στην πρόληψη και στην ορθολογική, με συγκροτημένο σχέδιο, διαχείριση των φυσικών καταστροφών, ακολουθώντας τη διεθνή και ευρωπαϊκή πρακτική. Αξιοποιώντας κάθε σύγχρονο μέσο και διαθέσιμη τεχνολογία αιχμής που έχουμε στη διάθεσή μας.
Η Δυτική Αθήνα χρειάζεται παρεμβάσεις όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις.
Χρειάζεται έναν ρεαλιστικό και συνολικό σχεδιασμό για:
· Ορθή και σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων, για να πάψει να αποτελεί τον σκουπιδότοπο του Λεκανοπεδίου.
· Επαρκή αντιπλημμυρική θωράκιση και διευθέτηση των ρεμάτων.
· Ενίσχυση και Ανάδειξη των ελεύθερων χώρων πρασίνου.
· Αστικές αναπλάσεις.
· Ασφάλεια για τους πολίτες.
· Σύγχρονες υποδομές υγείας και εκπαίδευσης.
· Ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της.
· Βελτίωση της καθημερινότητας, σε όλα τα επίπεδα.
· Επενδύσεις για την ανάδειξη της ιστορικότητας και ιδιαιτερότητας των περιοχών της και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
Οι προτεραιότητές που θέτουμε ως Νέα Αρχή, για τη Δυτική Αθήνα, μεταξύ άλλων είναι:
1. Η κατασκευή και λειτουργία νέων μονάδων επεξεργασίας και διαχείρισης αστικών αποβλήτων, στη βάση του αναθεωρημένου περιφερειακού σχεδιασμού.
2. Η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης.
3. Η προώθηση προγραμμάτων κοινωνικής στήριξης και αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
4. Η ολοκλήρωση αλλά και η δημιουργία νέων κοινωνικών υποδομών με έμφαση τους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ, τις δομές υγείας κ.α.
5. Η προστασία των ορεινών όγκων (Ποικίλον Όρος) και η προώθηση προγραμμάτων αναδάσωσης και ενίσχυσης του πρασίνου.
6. Η ενίσχυση της περιφερειακής πολιτισμικής δημιουργίας και η ανάδειξη της ιδιαίτερης ιστορικής φυσιογνωμίας της Δυτικής Αθήνας, μέσα από κοινές δράσεις σε συνεργασία με τους Δήμους.
7.  Οι παρεμβάσεις σε αθλητικές υποδομές στο σύνολο των δήμων.














































Δεν υπάρχουν σχόλια: