Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Τι συμβαίνει με την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ στο Χαϊδάρι;


Ντοκουμέντο για την αποτυχία της διοίκησης Σελέκου στην καθαριότητα!

Ο «μεγάλος ασθενής» στο Χαϊδάρι είναι η καθαριότητα. Τα όσα πέρασε και ακόμη περνά αυτή η πόλη έχουν εξήγηση, την οποία παρουσιάζουμε σήμερα με στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.
Πέρα, λοιπόν, από τα άλλα επιμέρους προβλήματα, για τα οποία ευθύνονται οι τελευταίες δημοτικές αρχές και τα οποία έχουμε αναδείξει, αποδεικνύουμε με στοιχεία ότι η διοίκηση Σελέκου εγκατέλειψε στην τύχη της και την ανακύκλωση, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται στις γειτονιές δυσανάλογα μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών (βλέπε μέρες γιορτών κλπ). Ένας από τους λόγους που το Χαϊδάρι έγινε η πιο βρόμικη πόλη!
Αντί δηλαδή να βελτιώνει κάθε χρόνο την επίδοση, την υποβίβαζε όλο και περισσότερο στο Χαϊδάρι. Συγκεκριμένα:
Παραδοθέντες μπλε κάδοι από ΕΕΑΑ* (31/12/2018): 1.113
Ενεργοί μπλε κάδοι (31/12/2018): 715
Συλλεγόμενες ποσότητες μπλε κάδων 2014: 1.836 τόνοι.
Συλλεγόμενες ποσότητες μπλε κάδων 2018: 1.783 τόνοι.
Συλλεγόμενες ποσότητες σε μπλε κώδωνες (γυαλί). 2015: 20 τόνοι / 2018: 16 τόνοι.
Πρόκειται αναμφίβολα για επιδόσεις όχι απλά αναιμικές, αλλά καταστροφικές για την πρόοδο της πόλης σε έναν εξαιρετικά κρίσιμο τομέα της ζωής μας.
«Προωθούμε και την ανακύκλωση», έλεγε η δημοτική αρχή, ενώ όλο το Χαϊδάρι γνωρίζει ότι συχνά αδειάζουν τους μπλε κάδους στα κοινά απορριμματοφόρα, αυξάνοντας τον όγκο των σκουπιδιών σε αυτά και δυσκολεύοντας την αποκομιδή των σύμμεικτων και πιο επιβαρυντικών. Τα αποτελέσματα τα ζήσαμε όλοι με τον πιο οδυνηρό τρόπο. Υπάρχουν πολλά ακόμη «παράπλευρα» προβλήματα, περιβαλλοντικά και οικονομικά, που πηγάζουν από αυτή την αστοχία, τα οποία ο δημότης γνωρίζει καλά.
Το ψέμα της ανακύκλωσης έχει και συνέχεια: Το «Χαϊδάρι Ξανά» έχει υποβάλει αίτημα εδώ και 20 ημέρες να μας απαντήσει η δημοτική αρχή με επίσημα στοιχεία ποιες είναι οι επιδόσεις της όλα αυτά τα χρόνια. Δεν απάντησε. Κρύβεται! Όμως βρήκαμε τα στοιχεία και τα παρουσιάσαμε πιο πριν. Είναι πλήρως διαφωτιστικά και πολύ απογοητευτικά.
Εγκατέλειψαν λοιπόν από ανικανότητα τον πιο κρίσιμο τομέα της Καθαριότητας, την ανακύκλωση, ενώ με το νέο νόμο η μείωση των απορριμμάτων που θάβονται αποτελεί προϋπόθεση για μείωση των δημοτικών τελών.
Αυτή είναι η πορεία της ανακύκλωσης και της καθαριότητας στο Χαϊδάρι, ενώ οι γύρω Δήμοι πετυχαίνουν διαρκώς υψηλότερους στόχους, ενεργοποιώντας ποικιλία μεθόδων διαχείρισης απορριμμάτων, τις οποίες και εμείς θα προωθήσουμε άμεσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: