Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

FORGET DOMANI στα Πετράλωνα: εκεί όπου τρως δίχως... αύριο!


Του Παναγιώτη Μπενέα

Ήταν καλοκαίρι κι είχα μόλις ανεβεί στη μικρομέγαλη βαρκούλα ονόματι «Εφηβεία». Ξέρεις ποια λέω, εκείνη στην οποία, θέλοντας και μη, σε σπρώχνει κάποτε ο κάπτεν χρόνος απληροφόρητον τελείως περί των βίαιων ανέμων και των αλλοπρόσαλλων υδάτων που θα δοκιμάσεις, έως ότου να ξεβραστείς άλλος στην ενηλικίωση…
Εκείνο το καλοκαίρι, όπως κάθε προηγούμενο, κατέλυα, θυμάμαι, πότε σ’ έναν απείρων αστέρων ουρανό και πότε σ’ ένα δειλινό παραθαλάσσιο – κάπως έτσι θα διαφήμιζε την ταράτσα του εξοχικού μας η μυθοποίηση. Εκεί, λοιπόν, μού την σύστησε για πρώτη φορά το φορητό μου ραδιοφωνάκι, φίλος μέχρι σήμερα καλός της μοναξιάς μου. Νοσταλγική σαν φιγούρα ονείρου που βιάστηκε να σηκωθεί, μεθυστική σαν αφρώδης ήχος πανσέληνων κυμάτων, η φωνή του Σινάτρα με παρέσυρε ακαριαία στα λυσιμελή της δίχτυα κι ούτε που το διανοήθηκα στιγμή ν’ αντισταθώ.
Όπως στιγμή δεν αντιστάθηκα στην πρόσκληση της Sandy να περάσω καμιά μέρα απ’ το «Forget Domani», το νέο της ιταλικό εστιατόριο στα Πετράλωνα.
-  Και τι πάει να πει αυτό;
- Domani είναι το αύριο. Άρα: «Ξέχνα το αύριο». Τραγούδι του Σινάτρα.
- Τέλεια! Την Κυριακή θα είμαι εκεί!
Έτσι και έγινε.
- Περάσατε ωραία, παιδιά;
- Μ’ όλες αυτές τις νοστιμιές όχι μόνο το αύριο, αλλά και τ’ όνομά μας κοντέψαμε να ξεχάσουμε… 
- Βρε Παναγιώτη, εσύ που τα πας καλά με αυτά, γιατί δεν γράφεις κάτι για το μαγαζί;

Σαν τι να γράψω δηλαδή; Πως το μόνο που μού παρήγγειλαν ήταν να ξεχάσω το αύριο και, αμετανόητος εγώ, αντί να αφοσιωθώ στο σήμερα, θυμήθηκα το χθες;

(Το Forget Domani βρίσκεται στην οδό Δημοφώντος 99 στα Άνω Πετράλωνα. Λειτουργεί καθημερινά από τις 18:00. Τις Κυριακές σερβίρει, επίσης, brunch από τις 10:00 έως τις 15:00, οπότε και συνεχίζει με τον καθημερινό του κατάλογο μέχρι το βράδυ. Τηλ. 210 3464668)





























Δεν υπάρχουν σχόλια: