Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Ο Νικαίας Αλέξιος στη Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών στην Αγία Μαρίνα Χαϊδαρίου!!!


Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα η Ακολουθία της Δ' Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας Χαϊδαρίου στη συνοικία των Κουνελίων.
Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Ελευθέριο, τον συνεφημέριο π. Ιγνάτιο και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους Χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου καθηλώνοντας το εκκλησίασμα με τον Θείο Λόγο του.
Παρακολούθησα με ευλάβεια απόψε σε αυτόν τον ναό την Ακολουθία των Χαιρετισμών. Στον ναό που από τα παιδικά μου χρόνια είναι χαραγμένες ένα σωρό αναμνήσεις. Από την εποχή που χτιζόταν η πρώτη παράγκα έως τώρα που το θεάρεστο έργο δείχνει ολοκληρωμένο.
Η συγκίνηση με κυριεύει όταν περνάνε από το νου μου οι στιγμές που στον πρώτο ναό ιερουργούσαν ο αείμνηστος Μητροπολίτης Νικαίας Γεώργιος Παυλίδης και οι μακαριστοί πατέρες: Αναστάσιος Σχίζας, Τιμόθεος Ορφανάκης, Φίλιππος Ζενεμπίσης, Ειρηναίος Γεωργαντής και Νικόλαος Γεωργαντής.
Σχεδόν μισό αιώνα ιστορίας και κοινωνικής προσφοράς έχει αυτός ο ναός από το πρώτο χτύπημα της καμπάνας έως τις μέρες μας και θα εξακολουθεί να οδηγεί τα βήματά μας και τα βήματα των επερχόμενων γενεών, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων... Αμήν!
































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: