Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Έξω από την καγκελόφραχτη Μονή Δαφνίου!!!


Η Μονή Δαφνίου είναι το σημαντικότερο Μνημείο της πόλης μας.
Μετά τους σεισμούς του 1981 και του 1999, με εξαίρεση ένα μικρό ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, παραμένει καγκελόφραχτη και μη επισκέψιμη.
Παρά τις επισκέψεις και τις εξαγγελίες Πρωθυπουργών και Υπουργών για «άμεση» αποκατάσταση των ζημιών, τα τείχη παραμένουν ετοιμόρροπα και ο περιβάλλων χώρος σε απελπιστική κατάσταση.
Ευτυχώς, εδώ και δυο περίπου χρόνια ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης των ψηφιδωτών, του Καθολικού και των κτιρίων.
Κάποιες μέρες μπορείτε να την επισκεφθείτε, αλλά αυτό δεν αρκεί. Τις περισσότερες φορές ο επισκέπτης θα τη βρει κλειδαμπαρωμένη και απροσπέλαστη.
Θέλουμε ο Δήμος να αναλάβει πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση για την άμεση και καθολική ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης, το νυχτερινό φωτισμό και την καθημερινή επισκεψιμότητα του Μνημείου, όπως συμβαίνει σε όλους τους οργανωμένους Αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας.
Η Μονή Δαφνίου είναι Μνημείο προβολής της πόλης μας.
Να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να πάψει να είναι Μνημείο προσβολής, λόγω της κωλυσιεργίας των δημόσιων υπηρεσιών και της δικής μας αδιαφορίας!

Βασιλική (Βίκυ) Μπενέα
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στον Συνδυασμό Χαϊδάρι ξανά του Βαγγέλη Ντηνιακού








Δεν υπάρχουν σχόλια: