Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

Εξεδήμησε εις Κύριον ο Αρχιμανδρίτης Πανάρετος πρώην Ηγούμενος της Μονής Βουλκάνου!


Θλίψη μας γέμισε η προ ολίγων λεπτών ανακοίνωσις της Ιεράς Μονής Βουλκάνου για την Εκδημία εις Κύριον του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Πανάρετου Γεωργόπουλου.
Ήταν μεγάλη η Τιμή να μας παρακολουθεί και πολλές φορές να σχολιάζει τα γραφόμενά μας!
Ο Θεός να τον αναπαύσει! Είθε να μεσιτεύει προς Κύριον και για εμάς τους αναξίους!

Χριστός σε ἀναπαύσοι ἐν χώρᾳ ζώντων, καὶ πύλας Παραδείσου ἀνοίξοι σοι καὶ βασιλείας δείξοι πολίτην καὶ ἄφεσίν σοι δῴη ὧν ἥμαρτες ἐν βίῳ φιλόχριστε.

Μετά θλίψεως και επ’ ελπίδι αναστάσεως, αγγέλλεται η προς Κύριον εκδημία του Αρχιμανδρίτου Παναρέτου Γεωργοπούλου Αδελφού εκ Κουράς και Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Βουλκάνου.
​Η νεκρώσιμος Ακολουθία θα ψαλεί τήν Κυριακήν 13ην Ιανουαρίου 2019 καί ωραν 1ην μεταμεσημβρινήν εις τον Ιερόν Ναόν Κοιμήσεως της Θεοτόκου της ως ανω Ι. Μονής Βουλκάνου.

Ο κατά κόσμον Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, γεννήθηκε στη Μεσσήνη το έτος 1951. Εκάρη Μοναχός το 1979 στην Ιερά Μονή Βουλ­κάνου από το μακαριστό Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Θέμελη. Υπό του ιδίου χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος το 1980, ενώ το 1987 χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης και το 1992 Πνευματικός-Εξομολόγος. Διετέλεσε Καθηγούμενος της ως άνω Ιεράς Μονής από το 1980 έως το 2007, οπότε παραιτήθηκε. Διορίστηκε Εφημέριος της ενορίας Αγίου Γεωργίου Πετραλώνων από το 1981 μέχρι το 2011, όπου και παραιτήθηκε από την ενεργό εφημεριακή υπηρεσία για λόγους υγείας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος εξέφρα­σε την βαθεία θλίψη του για την εκδημία του εν λόγω Ιερομονάχου, δεόμενος υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: