Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ο Χαϊδαριώτης μπασκετμπολίστας Μάνος Δήμου κατακτά τον κόσμο!!!


Ο 14χρονος συμπολίτης μας μαθητής του 6ου γυμνασίου Χαϊδαρίου και μέχρι πέρυσι αθλητής της Δάφνης Δαφνίου Μάνος Δήμου, που από την αρχή της σαιζόν είναι αθλητής του Παναθηναϊκού, επιλέχθηκε στην ομάδα της μικτής Ευρώπης και συμμετείχε στο ευρωπαϊκό Jr. NBA World Championship Europe Camp που έγινε στην Σλοβενία από τις 29 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου και στο οποίο έλαβαν μέρος πενήντα περίπου αθλητές και αθλήτριες από είκοσι περίπου χώρες της Ευρώπης. Αυτό ήταν μόνο η αρχή γιατί όπως θα δείτε στη συνέχεια ο Μάνος πήρε το εισιτήριο και για το Jr. NBA World Championship που θα γίνει στις Η.Π.Α.



Το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα Jr. NBA World Championship είναι το πρώτο στο είδος του τουρνουά μπάσκετ, στο οποίο θα λάβουν μέρος αγόρια και κορίτσια ηλικίας 13 & 14 ετών από όλον τον κόσμο. Οι ομάδες αγοριών και κοριτσιών θα είναι 16 για κάθε κατηγορία, από τις οποίες οι 8 ομάδες από τις Η.Π.Α (Central, Mid-Atlantic, Midwest, Northeast, Northwest, South, Southeast and West) και οι υπόλοιπες 8 από τον υπόλοιπο πλανήτη (Africa & Middle East, Asia Pacific, Canada, China, Europe, India, Mexico and South America).
Η κάθε ομάδα θα αποτελείται από τους 10 καλύτερους αθλητές και αθλήτριες που θα προκύψουν από τα προπονητικά camp επιλογής που θα γίνουν σε αυτές τις 16 ευρύτερες περιοχές, οι οποίες περιλαμβάνουν περισσότερες από 70 χώρες. Το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα Jr NBA θα πραγματοποιηθεί στο Orlando των Η.Π.Α από τις 7 έως τις 12 Αυγούστου.

Μάνο σου ευχόμαστε Καλή Δύναμη & Επιτυχία!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: