Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Ήρθαν στη Μεσσήνη οι Συμπέθεροι από τα Τίρανα κι έγινε το έλα να δεις!!!


Την θεατρική παράσταση "Συμπέθεροι από τα Τίρανα" των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα παρακολουθήσαμε χθες το βράδυ από το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης στο Δασκαρόλειο Πολιτιστικό Κέντρο. Η παράσταση ήταν ανεπανάληπτη και δεν θα είναι υπερβολή να πω ότι τα γέλια και τα χειροκροτήματα των θεατών πρέπει να ακούγονταν στην πλατεία της Μεσσήνης. Και δεν μπορεί να είναι τυχαίο αυτό. Ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε παρακολουθήσει τις καλύτερες παραστάσεις από ερασιτέχνες ηθοποιούς σε επαρχιακά θέατρα. Απομένουν λίγες παραστάσεις ακόμα και δεν το συζητώ, κάνετε τα αδύνατα δυνατά για να παρακολουθήσετε κάποια από αυτές.
Η Πένη και ο Λυκούργος είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι που ζει στην επαρχιακή πόλη μας. Έχουν μια μοναχοκόρη τη Λίζα, η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο. Όλα τους τα προβλήματα μοιάζουν λυμένα. Ζουν σε ένα περιβάλλον νεοπλουτίστικης πολυτέλειας και το όνειρο τους είναι, τι άλλο; Να δουν την κορούλα τους αποκατεστημένη με έναν καλό γαμπρό. Σχεδόν δίπλα απ’ το σπίτι τους, έχουν τη μονοκατοικία τους η Πωλίνα, αδερφή της Πένης και ο άντρας της Βασίλης, οι οποίοι ζουν σε ένα αντίστοιχα εύπορο περιβάλλον. Κάποια στιγμή η Λίζα έρχεται από το Λονδίνο με το αγόρι της τον Άλφρεντ, ένα νεαρό φοιτητή που γνώρισε στο Λονδίνο. Το γεγονός ότι η κορούλα έχει φίλο, είναι ένα σοκ για μια τέτοια οικογένεια, αλλά ευχάριστο σοκ. Ο Άλφρεντ είναι πανέμορφος και πολύ ευγενικός. Οι δυο αδερφές αλλά και οι δυο μπατζανάκηδες ενθουσιάζονται όταν γνωρίζουν το γαμπρό απ’ το Λονδίνο, αλλά πέφτουν απ’ τα σύννεφα όταν μαθαίνουν ότι ο Άλφρεντ δεν είναι Άγγλος. Είναι Αλβανός. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα με την άφιξη των γονιών του Άλφρεντ. Της Κλαμπέτας και του Μπουκουράν. Όταν καταφθάνουν και οι συμπέθεροι από τα Τίρανα ξεκινάει μια δίνη κωμικών εξελίξεων. Πέφτουν οι μάσκες και οι τέσσερις Έλληνες συμπέθεροι δίνουν ρεσιτάλ υποκρισίας, ξιπασιάς, ανοησίας, πονηριάς και διαπλοκής. Μιας διαπλοκής που περιλαμβάνει όλο τον κοινωνικό περίγυρο της επαρχιακής πόλης, που εκπροσωπείται στο έργο από ένα νεαρό και φιλόδοξο βουλευτή της περιοχής, που είναι και υφυπουργός πολιτισμού. Τον Νικήτα Λαλαμπίρδα.

Οι συντελεστές της παράστασης!

Την σκηνοθεσία υπογράφει η καταξιωμένη Μεσσήνια ηθοποιός Όλγα Αλεξανδροπούλου. Επιμέλεια μουσικής Όλγα Αλεξανδροπούλου, βοηθός σκηνοθέτη Ρουμπίνη Ξυνού, κοστούμια φροντιστήριο Όλγα Αλεξανδροπούλου, σκίτσο αφίσας Ηλίας Παναγιωτόπουλος, αφίσα Όλγα Αλεξανδροπούλου, Ηλίας Παρθένιος, κομμώσεις Βίκυ Οικονομοπούλου, μακιγιάζ Ελευθερία Λαγού, Τζοάννα Σκιαδά, φωτισμοί Λεωνίδας Παπαδόπουλος, χειρισμός φώτων μουσικής Αγγελική Ιντζέμπελη, κατασκευή σκηνικών Βασίλης Λαγός, οργάνωση συντονισμός Ιωάννα Λαμπροπούλου, Κατερίνα Τζώρτζη, φωτογράφιση προγράμματος Νικήτας Κότσιαρης.

Παίζουν οι: Αλέκα Δρακοπούλου, Βασίλης Κοβάτσης, Ηλίας Κοστρίβας, Αγγελική - Μιρέλα Κουσταλούπη, Χριστίνα Κωνσταντοπούλου, Βασίλης Λαγός, Γιάννης Παναγιωτόπουλος, Νίκος Τσαγκάρης, Αθηνά Τσακοπούλου.























































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: