Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Στο δρόμο για την Επίδαυρο!!!


Από τον Ισθμό στην Επίδαυρο. Μια από τις πιο αγαπημένες και όμορφες διαδρομές που τα τοπία εναλλάσσονται και συναρπάζουν. Ο ταξιδιώτης μπορεί να κάνει πολλές στάσεις και να επισκεφθεί πανέμορφα χωριά της Κορινθίας και της Αργολίδας. Ο επαρχιακός δρόμος θα ενθουσιάσει αυτούς που αγαπούν την οδήγηση, παρόλο που τις περισσότερες φορές θα συναντήσετε εκδρομικά πούλμαν που θα σας κόβουν τον ρυθμό. Ιδιαίτερη προσοχή στα προσπεράσματα, ιδίως εάν δεν έχετε άπλετη ορατότητα και μεγάλη ιπποδύναμη στον κινητήρα σας. Σε χαλαρούς ρυθμούς, η διαδρομή είναι απολαυστική!
Στη διαδρομή θα συναντήσετε άλλο ένα Μνημείο από αυτά που είναι διάσπαρτα στην ελληνική επικράτεια. Κάτω από το μνημείο με τα ονόματα υπάρχει αναμνηστική πλάκα που λέει ότι τα θύματα «...δολοφονήθηκαν χωρίς αιτία από αιμοσταγή Ελληνικά χέρια...». Σε ποιόν ανήκαν αυτά τα χέρια όμως αποφεύγουν να το πουν. Τι θα σκεφθεί ο ξένος, ο περαστικός που θα το διαβάσει; Οι δολοφόνοι είχαν ονόματα, είναι γνωστοί, ανήκαν στην ΟΠΛΑ και πήραν εντολές από γνωστά μέλη του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ! Οι δολοφόνοι λοιπόν δεν ήταν κάποια αιμοσταγή Ελληνικά χέρια, αλλά μέλη του ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ! 
Πολλά χρόνια πέρασαν, η αλήθεια όμως πρέπει να καταγράφεται. Στην περιοχή της Αγνούντας κατακρεουργήθηκαν Έλληνες από την Επίδαυρο και το Αραχναίο, ενώ οι σφαγιασθέντες πετάχτηκαν ημιθανείς σε ξεροπήγαδο.
Μεταξύ 29ης Ιουλίου και 1ης Αυγούστου 1944 ήρθε η σειρά του Αραχναίου. Εκεί, ο ΕΛΑΣ και η ΟΠΛΑ έσφαξαν 83 κατοίκους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, εκ των οποίων τους 63 τους έριξαν, πολλούς ακόμη ζωντανούς, σε ξεροπήγαδο πλησίον της Μονής Αγνούντας στη Νέα Επίδαυρο. Το Αραχναίο υπέστη από τους κομμουνιστοσυμμορίτες και καθολικό πλιάτσικο όπως συνέβη και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας...



















































Δεν υπάρχουν σχόλια: