Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Έγινε το αυτονόητο στο ΠΣΕΕΠ!!!


Έστω κι έτσι, σήμερα έγινε το αυτονόητο στο ΠΣΕΕΠ. Έπειτα από την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών και αφού μεσολάβησε ένα σημαντικό χρονικό διάστημα που ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς, στο τιμόνι του Σωματείου βρίσκονται οι δυο μεγάλες παρατάξεις που δεν περιλαμβάνουν στους κόλπους τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές που το αμέσως προηγούμενο διάστημα χειραγωγούσαν την δραστηριότητα και τις αποφάσεις του συνδικάτου κλείνοντας με νόημα το μάτι στη διοίκηση της εταιρείας και στην κυβέρνηση που παρά τις προεκλογικές επαναστατικές κορώνες της τρέχει την πώληση της εταιρείας που με κόπο και θυσίες γιγαντώθηκε!
Για να είμαστε δίκαιοι, στο εσωτερικό των παρατάξεων και των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο δουλειάς και στο Θριάσιο, υπήρξαν και εξακολουθούν να υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για τις εξελίξεις. Αντιδράσεις οι οποίες δεν βγήκαν προς τα έξω αφού με μαεστρία τις χειρίστηκαν οι κομματάρχες του χώρου. Μάλιστα ένας εξ αυτών κατάφερε να εκλεγεί εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της εταιρείας…
Όπως και να έχουν τα πράγματα, και παρόλο που μάλλον είναι αργά για τις όποιες μεθοδευμένες αντιδράσεις στην πώληση των ΕΛΠΕ, και παρόλο που εμάς προσωπικά δεν μας φοβίζει η ιδιωτικοποίηση, αφού από την ιδιωτική ΠΕΤΡΟΛΑ ξεκινήσαμε πριν από δεκαετίες, θα στηρίξουμε τις όποιες αποφάσεις του Σωματείου.
Όσοι το προηγούμενο διάστημα είχαν μιλήσει μαζί μας ή είχαν διαβάσει τις δημόσιες τοποθετήσεις μας, ήταν βέβαιοι για τη σημερινή κατάληξη.
Και για να είμαστε ειλικρινείς, επαναλαμβάνουμε: Καμιά από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις στα ΕΛΠΕ δεν επιθυμεί αυτό που έρχεται και καμιά δεν μπορεί να το αποτρέψει. Αυτή είναι η αλήθεια και ας μην κάνει λόγο κανένας γι' αυτή. Ας αφήσουν λοιπόν τους ανούσιους επικοινωνισμούς και ας προασπίσουν τουλάχιστον τις θέσεις εργασίας!
Τέλος, να ευχηθώ καλή ξεκούραση στους συνδικαλιστές που αποχωρούν εκ των πραγμάτων από το προεδρείο. Εγώ ξεκουράστηκα αρκετά τα τελευταία χρόνια με τη θέλησή τους!
Αυτό που απομένει πλέον, είναι ο επαναπατρισμός των συναδέλφων στις δυο μεγάλες συνδικαλιστικές παρατάξεις που απαρτίζουν το προεδρείο και η συρρίκνωση στα γνωστά παλιά ποσοστά της συνδικαλιστικής έκφρασης του ΣΥΡΙΖΑ... 



Δεν υπάρχουν σχόλια: