Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Έτσι θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ στις 13 Μαΐου!!!


Την προσεχή Κυριακή 13 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων αιρετών διοικήσεων των κομματικών οργάνων της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν διαδικασίες εκλογής:

Προέδρων των Νομαρχιακών Οργανώσεων (Ν.Ο.)

Μελών των Νομαρχιακών Διοικουσών Επιτροπών (ΝΟ.Δ.Ε.)

Προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο.)

Μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών (ΔΗΜ.Τ.Ε.)

Στις εκλογικές διαδικασίες, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός σταυρών προτίμησης που μπορεί να θέσει ο ψηφοφόρος στο ψηφοδέλτιο καθορίζεται ως εξής:

Για την εκλογή του Προέδρου της Ν.Ο. μόνον ένα (1) σταυρό προτίμησης.

Για την εκλογή των μελών των ΝΟ.Δ.Ε. έως και τρεις (3) σταυρούς προτίμησης.

Για την εκλογή του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. μόνον ένα (1) σταυρό προτίμησης.

Για την εκλογή των μελών των ΔΗΜ.Τ.Ε. έως και τρεις (3) σταυρούς προτίμησης.

Για τις τέσσερις (4) παραπάνω εκλογές θα υπάρχουν δύο κάλπες και δύο ψηφοδέλτια, μία (1) κάλπη και ένα (1) ψηφοδέλτιο για την εκλογή Προέδρου Ν.Ο. και μελών ΝΟ.Δ.Ε. και μία (1) κάλπη και ένα (1) ψηφοδέλτιο για την εκλογή Προέδρου ΔΗΜ.Τ.Ο. και μελών ΔΗΜ.Τ.Ε.

Ένα από τα στοιχεία που αυξάνει το ενδιαφέρον και μεγαλώνει το βαθμό δυσκολίας της συγκεκριμένης διαδικασίας είναι η επιλογή του κ. Μητσοτάκη στις 13 Μαΐου εκτός από τις δύο κάλπες για τις ΔΗΜ.Τ.Ο. και ΝΟ.Δ.Ε., να στηθεί και μία τρίτη. Αυτή για την απευθείας από τη βάση εκλογή των 1000 συνέδρων που θα λάβουν μέρος στο λεγόμενο «εκλογικό» συνέδριο της ΝΔ. Ένα συνέδριο που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο και θα εκλέξει την νέα πολιτική επιτροπή, η οποία με την σειρά της θα εκλέξει τον νέο γραμματέα του κόμματος. Σε αυτό το εκλογικό συνέδριο θα λάβουν μέρος συνολικά 2200 σύνεδροι, οι οποίοι 1000 θα είναι εκλεγμένοι και 1200 θα είναι ex officio.

Η διαδικασία των εκλογών θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα, εκτός και αν κριθεί κατά τόπους αναγκαία η παράταση λόγω προσέλευσης.
Στην εκλογική διαδικασία για να συμμετάσχει κάποιος χρειάζεται προηγουμένως να έχει την κάρτα μέλους της ΝΔ και να είναι ταμειακώς εντάξει.
Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν είναι η εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης, που θα συνταχθεί με ευθύνη της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Κόμματος, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην Εγκύκλιο των εκλογών.
Είναι απαραίτητη η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή της άδειας οδήγησης. Δεν είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας μέλους.

Οι εκλογές στο Χαϊδάρι θα διεξαχθούν στο Δημαρχείο της πόλης, Στρ. Καραϊσκάκη & Επαύλεως.


Δεν υπάρχουν σχόλια: