Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Η Αναστάσιμη ΕΥΩΔΙΑ του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Χαϊδαρίου!!!


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Ἡ Ἱστορία μᾶς πληροφορεῖ γιά τήν μεγάλη ἀλλαγή πού ἀκολούθησε τήν Ἀνάσταση. Οἱ πρώην δειλοί & κρυμμένοι ἤδη γίνονται μαχητές & ἥρωες. Οἱ ψοφοδεεῖς, τρέμοντες ἐνώπιον ἀνθρώπων τῆς ἐξουσίας τώρα πιά τούς ἀντιμετωπίζουν μέ θᾶρρος καί γενναιότητα. Αὐτοί πού λιποθυμοῦσαν στή θέα καί μόνο τοῦ αἵματος ποτίζουν νῦν γῆ μέ τό δικό τους αἷμα. Πῶς νά ἐξηγηθεῖ αὐτό παρά μόνον ὡς ἀπόρροια τῆς πίστης στήν Ἀνάσταση;
Τούς Μάρτυρες τῆς ἐποχῆς τῆς εἰδωλολατρείας, ἀκολουθοῦν ἀμέσως οἱ Ὁμολογητές τῆς περιόδου τῶν αἱρέσεων. Ἀκολουθοῦν οἱ Νεομάρτυρες τῆς Τουρκοκρατίας, τούς ὁποίους ὅλους τιμᾷ ἡ Ἁγία μας Ἐκκλησία. Αὐτό τό θαῦμα μονάχα μέ τό θαῦμα τῆς Ἀνάστασης μπορεῖ νά ἐξηγηθεῖ. Χωρίς τήν Ἀνάσταση τίποτε δέν ἔχει ἀξία, κανένας λόγος, καμιά δραστηριότητα, καμιά προσπάθεια. Τό τονίζει αὐτό ὁ Ἀπόστολος Παῦλος: «Εἰ δέ Χριστός οὐκ ἐγήγερται, κενόν ἄρα τό κήρυγμα ἡμῶν, κενή δέ καί ἡ πίστις ἡμῶν» (Α΄ Κορ. 15, 14). Ἐμεῖς οἱ πιστοί, ὀφείλουμε νά ἀξιοποιήσουμε τό φῶς τῆς Ἀναστάσεως, νά φωτιστεῖ ἡ ζωή μας, νά γίνουμε καλύτεροι ἄνθρωποι, νά κάνουμε μιά καλύτερη οἰκογένεια, νά γαληνέψουμε ἐμεῖς, νά εἰρηνεύσει ὁ ὁλόκληρος ὁ κόσμος. Μέ ὅπλο τή δική μας γαλήνη μποροῦμε νά ἐλπίζουμε καί νά περιμένουμε τήν εἰρήνη τοῦ κόσμου.


Παιδεία & Πολιτισμός

Το μάθημα των Θρησκευτικών

Η Ολομέλεια του Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το πρόγραμμά των Θρησκευτικών, καθώς «κλονίζει τη θρησκευτική χριστιανική συνείδηση». Ακύρωσε σε Ολομέλεια, την απόφαση (του τέως υπ. Παιδείας Ν. Φίλη) με την οποία άλλαξε ο τρόπος διδασκαλίας των Θρησκευτικών. Και αυτό γιατί κρίθηκε, πως η επίμαχη απόφαση κλονίζει την θρησκευτική χριστιανική συνείδηση, και συνεπώς αντισυνταγματική αλλά και αντίθετη στην ΕΣΔΑ (Ευρωπ. Σύμβαση Δικαιωμάτν του Ανθρώπου)...
Ειδικότερα, με τους ανώτατους δικαστές, η υπουργική απόφαση αντιτίθεται:
- Στο άρθρο 16 του Συντάγματος που ορίζει ότι ότι η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και μεταξύ των σκοπών της είναι η ανάπτυξη της εθνικής & θρησκευτικής συνείδησης. Με το πρόγραμμα για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο «φαλκιδεύεται ο επιβαλλόμενος από τη συνταγματική αυτή διάταξη σκοπός της ανάπτυξης της Ορθόδοξης Χριστιανικής συνείδησης των μαθητών».
- Στο άρθρο 13 του Συντάγματος που κατοχυρώνει ως απαραβίαστη την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης. Η υπουργική απόφαση «κλονίζει την Ορθόδοξη Χριστιανική συνείδηση που πριν από την έναρξη του σχολικού βίου διαμορφώνουν οι μαθητές το πλαίσιο του οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Μάλιστα, επειδή τα παιδιά δεν διαθέτουν την κριτική αντίληψη των ενηλίκων μπορεί να εκτραπούν από την Ορθόδοξη συνείδηση, με την διδασκαλία που προτείνεται μέσω της υπουργικής απόφασης».
- Προσβάλλεται η ΕΣΔΑ γιατί «στερεί από τους μαθητές του Ορθόδοξου Χριστιανικού δόγματος το δικαίωμα να διδάσκονται αποκλειστικά τα δόγματα, τις ηθικές αξίες και τις παραδόσεις της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας...».
Επίσης... το πρόγραμμα σπουδών παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις ως προς το περιεχόμενο της Ορθόδοξης Χριστιανικής διδασκαλίας, καθώς:
α) Δεν γίνεται αναφορά στην Αγία Ομοούσιο και Αδιαίρετο Τριάδα την οποία επικαλούνται στην επικεφαλίδα τους όλα τα Ελληνικά Συντάγματα και
β) Στη Γ΄ τάξη του Δημοτικού ο Ιησούς Χριστός παρουσιάζεται ως ξένος, ως προσδοκώμενος Μεσσίας (χλιαστική παρέμβαση;) , ως δάσκαλος που όλοι θαυμάζουν, ως αγαπημένος φίλος, όχι ως Σωτήρας του κόσμου.(21-3-2018).
«Αρνητική εξέλιξη», κατά τον “μαϊντανό” Δημ. Παπαδημούλη (20-3-18). «Σκοταδισμός, μεσαίωνας και αναχρονισμός, η απόφαση του ΣτΕ» σύμφωνα με τον μοιραίο τ. ΥΠΕΠΘ Ν. Φίλη, 21-3-2018). Ομοϊδεάτης ο Ν. Βούτσης, δεν υστερεί σε ανοησίες: «Μήνυμα αναχρονισμού η απόφαση του ΣτΕ» δηλώνει (21-3-2018) σ. Μην πάρει όλη τη δόξα ο έτερος Νίκος! Ο συγχρονισμός προφανώς είναι στις Τράπεζες και ιδίως στα ΑΤΜ. Όσο προκαλείτε, μας το επαναφέρετε στη μνήμη... Το επισήμαναν και στο Μεξικό...(04-10-2016). Το “καμάρι” ξεφάντωσε με τον αμετανόητο αδειούχο Κουφοντήνα (09-11-2017).
Το ξαναγράφουμε: Η ύλη των Θρησκευτικών είναι όλως δευτερεύουσα. Ο δάσκαλος είναι ανεξέλεγκτος στην Αίθουσα. Και όταν στις Θεολ. Σχολές έχουμε ομάδες αθεϊστών, τι ακριβώς περιμένουμε να διδάξουν; Εκεί πρέπει να εστιάσει η Εκκλησία, αν θέλει να έχει αποτέλεσμα. Οι αδελφοί μας άθεοι ας στραφούν σε άλλα αντικείμενα σπουδών ή ας ζητήσουν από τους ομοϊδεάτες τους υπουργούς - υπάρχουν άλλωστε τόσοι σε όλους τους χώρους, να ιδρυθεί Ειδική Αθεϊστική Σχολή. Αυτό ίσως είναι έντιμο και σύμφωνο με τη συνείδησή τους, αν βέβαια διαθέτουν τέτοια... 
 π. Γ. Φ.


Δικαιοσύνη & Πολιτική

Απαγωγή των στρατιωτικών μας:
«Η απαγωγή των δύο στρατιωτικών (1-3-18) δεν είναι το μείζον» (8-3-18 Ν. Φίλης) σ. Προφανώς το μείζον είναι η καλοπέρασή σου. Ἁπάνθρωπες πάντως οι δηλώσεις του», κατά τον Δημήτρη Καμμένο (9-3-18) σ. Διαφωνεί κανείς;
Το “ασήμαντο” θέμα κατά τον Ν. Φίλη (“δεν είναι μείζον”) της απαγωγής και ομηρίαςς των δυο στρατιωτικών μας από τους Τούρκους, κρίνει σημαντικό το 78% των Ελλήνων στη δημοσκόπηση της Pulse (15-3-18). σ. offside ο Νίκος!
Αξιολόγηση:
«Ο υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου καταργεί την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Με άρθρο του σχεδίου ν. για τις νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, καταργείται το Π.Δ. 152/2013 (Α΄ 240...» (16-3-18). «Παγώνει στο Δημόσιο η διαδικασίας αξιολόγησης... με απόφαση της υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη... Η διαδικασία θα συνεχιστεί με νεότερη εγκύκλιο» (14-3-18) σ. Όταν και αν επιτρέψουν οι (Συριζαίοι κ. ά.) συνδικαλιστές (14-3-18).
“Διάνοια”:
«Διον. Τεμπονέρας ειδικός σύμβουλος στο υπ. Ναυτιλίας αναλάμβανε την ίδια ώρα 2.000 ευρώ για νομικές εργασίες στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης (14-3-18).
Ευαισθησίες:
Μάρδας για το επίδομα ενοικίου των υπουργών: «Δεν σκεφτήκαμε το θέμα της ηθικής» σ. Δεν απασχολεί... σκέφτηκε ωστόσο, εσύ, το ”ελληνικό Νταβός” σε νησίδα στα Στύρα και τα “κεφάλαια” των δύστυχων προσφύγων.
«Το επίδομα ενοικίου σε ζάμπλουτους υπουργούς δεν είναι το μόνο "πατριωτικό" μέτρο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», αναφέρευ ο κ. Καρκατσούλης. «Στις 27/7/2016 νομοθέτησε η συνοδεία των υπουργών να μένει στα 5στερα ξενοδοχεία και όχι σε φτηνότερα όπως στο παρελθόν» (28-2-18) σ. Είπαμε εποχή της Αριστεράς!
«Μάρδας: έπαιρνα το επίδομα αλλά προτίοθεμαι να το επιστρέψω»(27-2-18).
«Συμμετείχα κι εγώ σε εκπ... ταξίδια που διοργάνωνε η NOVARTIS» (27-2-18, Γιώργος Καΐσας, ιατρός-βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) σ. Συνεπώς, “μαζί τα φάγατε”.
“Λάθος το επίδομα”, κατά τον λαλίστατο Τρύφωνα Αλεξιάδη (27-2-2018).
Ένδεια:
«Από τα 7.000 Ε που παίρνω μου μένουν λιγότερα από 2.000!» (28-2-18, Καρακώστα Συριζαία). σ. Να βγάλουμε δίσκο για την άπορη; “Ο σύντροφος Μπαλαούρας ευνοείται από φωτογραφική διάταξη” (22-3-18) σ. Ελεημοσύνη!
“Νεκρανάσταση”:
Για την υπουργοποίηση του Φ. Κουβέλη: «Η τέλεια ανυποληψία του είναι και προσωπική μου ταπείνωση. Ζητώ συγγνώμη από όσους παραπλανήσαμε»
(28-2-18, Νίκος Τσούκαλης). σ. Ολοταχώς στο Άγιον Όρος...
“Μεγαλειώδεις” αποφάσεις:
“Η διοίκηση της ΕΡΤ έκοψε την δημοσιογράφος Εύη Κυριακοπούλου, σύζυγο του σκιτσογράφου ΚΥΡ, ίσωςγιατί κάλεσε μη αρεστά πρόσωπα στο καθεστώς, όπως οι Στάθης Καλύβας, καθηγητής στο Yale, Νίκος Μαραντζίδης Ανδρέας Πετρουλάκης & Στέλιος Ράμφος, επικριτές της κυβέρνησης Σύριζα” (06-3-18)
Υστεροφημία επώνυμης:
«Β. Θάνου: Κρεσέντο προκλητικότητας και θράσους» σ. Τέτοια έκπτωση!
(27-2-18 Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων).

«τα δημοσίως λεγόμενα και πραττόμενα δημοσίως να ελέγχωνται»
(ι. Χρυσόστομος, ΕΠΕ, 23, 393)


Επικαιρότητα:

«Επιτρέπεται σε Καθηγητές με 15 έτη υπηρεσίας να μετατεθούν απο περιφερ/κά ΑΕΙ σε κεντρικά...» (9-10-17). Φωτογραφική διάταξη για σύζυγο Συριζαίου.
Άλλη φωτογραφική διάταξη ετοιμάζεται (Μάρτιος 2018) για Γ. Γραμματέα, ενώ η εμπειρία του βουλκανιζατέρ προάγει σε διοίκηση νοσοκομείου!
σ. “Κάποια ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα...” (George Orwell ). Ακριβώς τα ίδια κάνανε και οι προηγούμενοι, τους οποίους επιμελώς αντιγράφετε. Όμως, φίλοι μου Συριζαίοι, υποσχεθήκατε ότι σεις θα κάνατε την (αναγκαία) αλλαγή!

σ. Οι οκτώ Τούρκοι ζήτησαν άσυλο σε μας. Οι δυο δικοί μας συνελήφθησαν δολίως από τη Στρατοχωροφυλακή της Γείτονος, με εντολή του Σουλτάνου.
Η δήλωση συνεπώς κάποιου, μη βουλευόμενου βουλευτή, για παράκαμψη της Δικαιοσύνης και ανταλλαγή... σημαίνει ότι ο τυπάκος είναι αφενός φασίστας, και αφετέρου μισάνθρωπος και ανισόρροπος! Και όμως είναι βουλευτής...

σ. Από τα ΑΤΜ που λεηλατούνται, και οι δράστες ουδέποτε συλλαμβάνονται, μήπως υπάρχει μέρισμα και για άλλους αποδέκτες; π.χ. του λευκού κολλάρου;

σ. Κατά τα άλλα, ο Αλέξης , “της στροφής των 360 μοιρών”, υμνεί τα Ψαρά, το “ειρωνικό νησί” (25-3-18), οπότε μετά την Καλή Ανάσταση, χρειαζόμαστε και “Καλή Εξανάσταση”..., για την οποία ο ίδιος δυσκολεύομαι να ελπίζω...

Η " ΕΥΩΔΙΑ" έχει δεκάδες αναγνώστες, μέσω e mail, στην Υφήλιο


Δεν υπάρχουν σχόλια: