Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Όλοι οι Μεσσήνιοι πρέπει να έρθουν στην Έκθεση «Σαν καλοτάξιδο σκαρί…»


Μια σημαντική έκθεση ενταγμένη στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλεως της Καλαμάτας που δεν πρέπει να χάσει κανένας Μεσσήνιος, συνεχίζει να έχει ανοικτές τις πύλες της και να δέχεται το κοινό έως τις 19 Μαΐου στο Μέγαρο Χορού. Πρόκειται για την έκθεση ομοιωμάτων πλοίων ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής του Παναγιώτη Σοφικίτη με τίτλο «Σαν καλοτάξιδο σκαρί…» την οποία εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Καλαμάτας στις 23 Μαρτίου.
Όπως μας είπε ο κ. Παναγιώτης Σοφικίτης που κατάγεται από την Σκόπελο και ζει στην Καλαμάτα, είναι η δεύτερη έκθεσή του στην αγαπημένη μας πόλη. Η πρώτη έγινε το 2014, ενώ το περασμένο καλοκαίρι εξέθεσε έργα του στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο που στεγάζεται στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα. Σκοπός αυτών των εκθέσεων είναι να κατανοήσουν οι επισκέπτες το πώς συνδέεται η ναυτική ιστορία του τόπου με τον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Ενώ ιδιαίτερα τον συγκινεί όπως μας είπε το απόσπασμα από το ποίημα του Κώστα Ουράνη «Τα φορτηγά καράβια» που βρίσκεται στο οπισθόφυλλο του λευκώματος που μπορείτε να προμηθευτείτε έναντι του συμβολικού ποσού των 5 ευρώ.

Τους ναυτικούς, τους γέρους συλλογίζομαι
που στα μεγάλα των χειμώνων βράδια
με υπομονή κι αγάπη για τα εγγόνια τους
είτε γι’ αυτούς μικρά φτιάχνουν καράβια

Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την έκθεση τις επόμενες ημέρες για να σας δοθεί η ευκαιρία να ταξιδέψετε με Καπετάνιο τον Παναγιώτη Σοφικίτη στην… ιστορία!!!

Η Είσοδος στην Έκθεση και η ξενάγηση από τον οικοδεσπότη είναι ΔΩΡΕΑΝ












































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: