Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Έπεσε το Σωματείο στα ΕΛΠΕ;


Σε εργαλείο αποκαθήλωσης του Προεδρείου του ΠΣΕΕΠ εξελίχθηκε μια τυπική επαναλαμβανόμενη καταστατική διαδικασία έγκρισης ή μη του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού.
Οι εργαζόμενοι αρνούμενοι να δεχθούν τα κελεύσματα των ΣΥΡΙΖΑίων εργατοπατέρων και ψηφίζοντας ΟΧΙ στο Διοικητικό απολογισμό, οδηγούν στην πτώση του σωματείου και στην αναγκαστική πλέον διενέργεια νέων εκλογών.
Η απραξία των τελευταίων μηνών και η πλήρης αγωνιστική αδράνεια ενόψει της πώλησης του τελευταίου πακέτου των μετοχών που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με όσα ρητά και κατηγορηματικά διαλαλούσε όταν ήταν στην αντιπολίτευση, υπήρξαν καθοριστικοί παράγοντες των σημερινών εξελίξεων.
Αυτό άλλωστε ήταν και το αφήγημα που πρόταξαν όσοι δημιούργησαν την τεχνιτή κρίση στο συνδικάτο, ασχέτως εάν είχαν άλλα στο μυαλό τους. 
Τον σημερινό Αρμαγεδώνα προφανώς πυροδότησε η αθέτηση παρασκηνιακών συμφωνιών ενόψει της εκλογής εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της εταιρείας.
Ευκαιρία είναι πάντως, έστω κι έτσι, να περάσουν στο περιθώριο αριστερόστροφοι συνδικαλιστές με φασίζουσες αντιλήψεις που έκαναν πλάτες στη διοίκηση και στην κυβέρνηση και που κατά το παρελθόν με τη ρητορική τους δίχασαν εργαζομένους και επέβαλλαν αποκλεισμούς!

Για την ιστορία, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει ως εξής:

ΟΧΙ 707

ΝΑΙ 696

ΛΕΥΚΑ 35

ΑΚΥΡΑ 40




Δεν υπάρχουν σχόλια: