Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Τελικά σύντροφοι Εθνικοποιούνται ή Πωλούνται τα ΕΛΠΕ;


Διαβάζω την προχθεσινή ανακοίνωση του ΠΣΕΕΠ που κάνει λόγο για πώληση του συνόλου των μετοχών της ΕΛΠΕ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έρχονται στη μνήμη μου οι διατυπωμένες εδώ και χρόνια θέσεις των ΣΥΡΙΖΑιων...
Τελικά σύντροφοι, εθνικοποιούνται ή πωλούνται τα ΕΛΠΕ; Και ποια κυβέρνηση το αποφασίζει αυτό;

Την κατηγορηματική τους αντίθεση στο ενδεχόμενο περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ εξέφρασαν οι εργαζόμενοι σε σημερινή τους συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κο Ξενόφο Άρη στα γραφεία του Σωματείου μας.
Ο κος Ξενόφος μας επιβεβαίωσε την πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην διαδικασία πώλησης των μετοχών, όπως προβλέπουν οι σχετικές συμφωνίες με τους δανειστές. Το Σωματείο από πλευράς του κατέστησε σαφές με κατηγορηματικό τρόπο ότι:
- Τα ΕΛΠΕ αποτελούν περιουσία του Ελληνικού Λαού
- Τα ΕΛΠΕ είναι εταιρεία κολοσσός για τα ελληνικά δεδομένα που δραστηριοποιείται
και εκτός των συνόρων (Κύπρος, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο) με ότι αυτό σημαίνει
- Τα ΕΛΠΕ τα τελευταία χρόνια κάνουν αλλεπάλληλα ρεκόρ κερδοφορίας συνεισφέροντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη της χώρας και δεν υπάρχει κανένας λόγος ιδιωτικοποίησης μιας εταιρείας η οποία είναι απολύτως υγιής και παράλληλα έχει αναλάβει σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους ενεργειακούς κολοσσούς του κόσμου να διερευνήσει το ενδεχόμενο ύπαρξης υδρογονανθράκων στη χώρα μας (φυσικό αέριο, πετρέλαιο)
- Μέσω των ΕΛΠΕ το κράτος ασκεί την ενεργειακή πολιτική της χώρας
- Τα ΕΛΠΕ φροντίζουν για την απρόσκοπτη τροφοδοσία και κάλυψη ενεργειακών αναγκών της χώρας (Σώματα Ασφαλείας, Νοσοκομεία, Σχολεία κλπ)
- Τα ΕΛΠΕ εξασφαλίζουν την τροφοδοσία με καύσιμα απόμακρων περιοχών της πατρίδας μας (νησιά – ορεινοί όγκοι) λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστής οφέλους κάθε λογής δραστηριότητας (τουρισμός, κτηνοτροφία, αγροτική παραγωγή κλπ)
- Τα ΕΛΠΕ ασκούν κοινωνική πολιτική σε επίπεδο που καμία αμιγώς ιδιωτική επιχείρηση δεν πρόκειται να πράξει (Σχολεία, Υποτροφίες, Σώματα Ασφαλείας και στήριξη ευπαθών και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων).
Ο κατάλογος των λόγων για τους οποίους τα ΕΛΠΕ πρέπει να διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού, είναι μακρύς και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τους παρουσιάσουμε αναλυτικά.
Ως εργαζόμενοι, αλλά πρωτίστως ως πολίτες αυτής της χώρας, κάναμε σαφές ότι θεσμοί τύπου ΤΑΙΠΕΔ, δεν νομιμοποιούνται να ξεπουλούν την περιουσία του ελληνικού λαού.
Ως εργαζόμενοι και ως πολίτες, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αποτρέψουμε το περαιτέρω ξεπούλημα της Πατρίδας μας.
Ο αγώνας αυτός αφορά το παρόν και το μέλλον της χώρας και είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στις επόμενες γενιές να παλέψουμε με όλη μας τη δύναμη ώστε να παραδώσουμε σε αυτές περισσότερα από αυτά που παραλάβαμε. Γιατί παραφράζοντας… «τη χώρα δεν την κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας αλλά την έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας».

















Δεν υπάρχουν σχόλια: