Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Φθινοπωρινό πρωινό στον Άγιο Νικόλαο της Δ. Μάνης!!!


Η Μάνη επεκτείνεται Νότια των Νομών Μεσσηνίας και Λακωνίας. Γι' αυτό μιλάμε για Μεσσηνιακή ή Δυτική Μάνη, τη λεγόμενη και Αποσκιερή ή Έξω, και Λακωνική ή Ανατολική Μάνη, Μέσα Μάνη ή Προσηλιακή. Η πρώτη διαθέτει πράσινο, σκιές και δροσιές, ενώ η δεύτερη λούζεται από έναν δυνατό, αδυσώπητο ήλιο. Οι Μανιάτες συνήθως δεν ακολουθούν τους τοπικιστικούς διαχωρισμούς και επιμένουν ότι η Μάνη είναι μία και αδιαίρετη.
Με κατεύθυνση από Καλαμάτα προς Αρεόπολη περίπου πέντε χιλιόμετρα μετά τη Στούπα η ταμπέλα γράφει Άγιος Νικόλαος. Μην το σκεφτείτε. Μπαίνετε δεξιά και αντικρίζετε ένα πανέμορφο σκηνικό ταινίας. Το κυκλικό λιμανάκι είναι γεμάτο πολύχρωμες ξύλινες τράτες, βάρκες και καΐκια. Οι ψαράδες κάθονται παρέες-παρέες και συνήθως αναρωτιούνται για τον καιρό. Τα ταβερνάκια βγάζουν τα τραπέζια τους δίπλα στο μόλο και τις βραδινές ώρες ο δρόμος κλείνει και μοιάζει σαν να είσαι καλεσμένος σε γιορτή κάτω από πολύχρωμα λαμπιόνια…
Κάθε φορά που μας φιλοξενούν στην Καρδαμύλη, όλες τις εποχές του χρόνου, δεν παραλείπουμε να έρθουμε ως τον Άγιο Νικόλαο ή Σελίνιτσα όπως ήταν η παλιά ονομασία, και όχι Σελινίτσα. (Υπάρχει και η Σελινίτσα Λακωνίας στο Γύθειο).
Αυτή τη φορά σας μεταφέρουμε εικόνες από τον πρόσφατο φθινοπωρινό μας περίπατο.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!




































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: